Microsoft had gesprekken over overname van Warner Bros. en Nintendo

Microsoft had gesprekken over overname van Warner Bros. en Nintendo

Uncategorized

Er zijn nieuwe onthullingen gedaan over de plannen van Microsoft op basis van documenten die zijn ingediend bij de FTC. Uit deze documenten blijkt dat Microsoft niet alleen van plan was om Activision Blizzard over te nemen, maar ook gesprekken heeft gevoerd over een mogelijke overname van Warner Bros.

In een interne mail heeft Phil Spencer, het hoofd van Xbox, aangegeven dat er gesprekken gaande waren over een nauwere samenwerking en zelfs een mogelijke overname van Nintendo. Hij beschreef Nintendo als ‘het belangrijkste bezit om relevantie te creëren bij consumenten’. Helaas bleek Nintendo niet bereid om op deze mogelijkheden in te gaan, mede doordat ze zelf al genoeg financiële middelen hebben.

De documenten tonen dus aan dat Microsoft grootse plannen had in de gamingindustrie, naast de overname van Activision Blizzard. Ze wilden niet alleen hun positie versterken, maar ook de concurrentie aangaan met andere grote spelers zoals Nintendo. Het is interessant om te zien welke andere plannen er nog meer op tafel lagen bij Microsoft.

Deze onthullingen geven een interessant inzicht in de strategieën en gesprekken die hebben plaatsgevonden binnen Microsoft. Het is duidelijk dat ze serieus bezig waren met het verkennen van mogelijkheden in de gamingindustrie en het versterken van hun positie als een belangrijke speler. Het is afwachten welke stappen ze in de toekomst zullen nemen om deze plannen te realiseren.