Microsoft test nieuwe tekstherkenning en Phone Link-functie in Knipprogramma voor Windows 11

Microsoft test nieuwe tekstherkenning en Phone Link-functie in Knipprogramma voor Windows 11

Uncategorized

Microsoft is bezig met het testen van een nieuwe versie van het Knipprogramma voor Windows 11, waarin tekstherkenning en de Phone Link-functie zijn opgenomen. Windows 11-Insiders kunnen via de Canary- en Dev-kanalen de testversie 11.2308.33.0 van het Knipprogramma gebruiken.

Met de nieuwe versie kunnen gebruikers tekst uit screenshots herkennen en kopiëren. Na het maken van screenshots kunnen zij het nieuwe Text Actions-menu openen, waar ze alle tekst in een afbeelding kunnen selecteren of automatisch gevoelige informatie kunnen bewerken, zoals telefoonnummers en e-mailadressen. Het is ook mogelijk om tekst met de muis te selecteren en de snelkoppelingen Ctrl + A en Ctrl + C te gebruiken.

Daarnaast bevat de testversie van het Knipprogramma ook ondersteuning voor de Phone Link-functie. Hiermee kunnen gebruikers foto’s van een gekoppeld Android-apparaat openen in het Knipprogramma en de functionaliteit van de software op deze afbeeldingen toepassen. Hoewel Phone Link ook werkt op iOS, is het vooralsnog alleen mogelijk om afbeeldingen te bewerken als er een Android-apparaat is gekoppeld. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de tekstherkenning en de Phone Link-functie voor alle gebruikers beschikbaar zullen zijn.