Microsoft kondigt grote reorganisatie aan in gamedivisie na overname

Microsoft kondigt grote reorganisatie aan in gamedivisie na overname

*EN Uncategorized

Microsoft heeft aangekondigd dat het bijna 9 procent van zijn 22.000 medewerkers in de gamedivisie zal ontslaan. Deze reorganisatie volgt enkele maanden na de succesvolle overname van gamebedrijf Activision Blizzard voor maar liefst 69 miljard dollar (63,7 miljard euro). Ondanks dat Microsoft deze week een marktwaarde van meer dan 3 biljoen dollar heeft bereikt, is er besloten tot een herstructurering binnen de gamedivisie.

Het hoofd van de divisie, Phil Spencer, heeft het personeel via e-mail op de hoogte gebracht van de ontslagronde. Hij stelt dat de beslissing is genomen vanwege overlappingen die zijn ontstaan door de overname van Activision Blizzard. De reorganisatie zal ook personeel van het overgenomen bedrijf treffen, inclusief de president van Activision Blizzard, Mike Ybarra, die zal vertrekken.

Hoewel Microsoft momenteel enorme successen boekt op de beurs en het op één na meest waardevolle bedrijf ter wereld is geworden, is de reorganisatie in de gamedivisie noodzakelijk gebleken. Dit nieuws komt in een periode waarin veel andere tech- en webbedrijven ook banen hebben geschrapt, waaronder Riot Games, TikTok en eBay.

Deze aankondiging werpt een interessant licht op de uitdagingen en complexiteiten die gepaard gaan met bedrijfsintegraties na overnames. Zelfs een gigant als Microsoft, die enorme financiële successen behaalt, ontkomt niet aan de noodzaak tot herstructurering om efficiëntie te waarborgen en overlappingen te minimaliseren.

De toekomstige ontwikkelingen binnen de gamedivisie van Microsoft zullen nauwlettend gevolgd worden. Het wordt interessant om te zien hoe het bedrijf omgaat met deze reorganisatie en welke strategische keuzes er gemaakt zullen worden om het succes van Activision Blizzard te integreren in het bredere portfolio van Microsoft.

Veelgestelde vragen (FAQs):

1. Waarom gaat Microsoft ontslagen uitvoeren in de gamedivisie?
Microsoft heeft besloten om bijna 9% van zijn medewerkers in de gamedivisie te ontslaan vanwege overlappingen die zijn ontstaan na de overname van Activision Blizzard.

2. Hoeveel medewerkers zullen worden getroffen door de reorganisatie?
Ongeveer 9% van de 22.000 medewerkers in de gamedivisie zullen worden getroffen door de ontslagen.

3. Wie heeft de beslissing over de reorganisatie genomen?
Het hoofd van de gamedivisie van Microsoft, Phil Spencer, heeft de beslissing over de reorganisatie genomen.

4. Zal het personeel van Activision Blizzard ook worden getroffen door de ontslagen?
Ja, de reorganisatie zal ook het personeel van het overgenomen bedrijf, Activision Blizzard, treffen. Dit omvat ook de president van Activision Blizzard, Mike Ybarra, die zal vertrekken.

5. Zijn andere tech- en webbedrijven ook bezig met het schrappen van banen?
Ja, veel andere tech- en webbedrijven, waaronder Riot Games, TikTok en eBay, hebben ook banen geschrapt.

Belangrijke termen en jargon:

– Reorganisatie: Het hervormen of herstructureren van een organisatie om efficiëntie te verbeteren of overlappingen te verminderen.
– Overname: Het proces waarbij een bedrijf de controle overneemt over een ander bedrijf door aandelen of activa te verwerven.
– Gamedivisie: Een afdeling binnen een bedrijf die zich richt op de ontwikkeling, productie en distributie van games.
– Activision Blizzard: Een bekend gamebedrijf dat is overgenomen door Microsoft.
– Marktwaarde: De totale waarde van een bedrijf op de markt, berekend op basis van de aandelenkoers en het aantal uitstaande aandelen.

Gerelateerde links:

Microsoft
Activision Blizzard