Microsoft introduceert nieuwe Windows App voor naadloze toegang tot clouddiensten en externe pc’s

Microsoft introduceert nieuwe Windows App voor naadloze toegang tot clouddiensten en externe pc’s

Uncategorized

Microsoft heeft onlangs een voorproefje gegeven van de langverwachte ‘Windows App’ voor verschillende besturingssystemen, waaronder iOS, iPadOS, MacOS en andere pc’s. Met deze nieuwe app streeft Microsoft ernaar om gebruikers snel toegang te bieden tot verschillende clouddiensten en externe pc’s van Microsoft.

Via het startscherm van de app kunnen gebruikers gemakkelijk kiezen om een versie van zowel Windows 10 als 11 te streamen via een Azure Virtual Desktop, Windows 365 of een Microsoft Dev Box cloud-pc. Daarnaast kunnen ze ook gebruik maken van de eigen Remote Desktop Services of Remote PC-systemen. Deze functies stellen gebruikers in staat om flexibel te werken en naadloos over te schakelen tussen verschillende apparaten en platforms.

Een opvallende eigenschap van de nieuwe Windows App is de ondersteuning voor meerdere monitoren, aangepaste resoluties en resolutiescaling. Dit biedt een verbeterde gebruikerservaring, vooral voor professionals die een uitgebreide werkruimte nodig hebben. Bovendien is de app compatibel met webcams, luidsprekers, externe opslag en printers, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen werken met hun favoriete randapparatuur.

Om tegemoet te komen aan de behoeften van gebruikers met meerdere Microsoft-accounts, heeft de Windows App de mogelijkheid om eenvoudig te wisselen tussen verschillende accounts. Dit maakt het beheren en organiseren van werk- en privégerelateerde activiteiten veel handiger en efficiënter.

De nieuwe Windows App is momenteel beschikbaar voor Windows-apparaten via de Microsoft Store. Voor gebruikers van Apple-apparaten was er een previewversie beschikbaar via de TestFlight-app, maar helaas is deze op dit moment al volgeboekt. Gelukkig is er ook een webversie van de app beschikbaar voor diegenen die toegang willen tot de functionaliteit zonder een specifieke app te hoeven downloaden. Het is vermeldenswaard dat de app momenteel alleen werkt met school- of werkaccounts en dat sommige functies mogelijk niet beschikbaar zijn op alle platforms. Raadpleeg het officiële Microsoft-schema voor meer gedetailleerde informatie over de beschikbaarheid van functies per platform.

FAQ:
Q: Welke besturingssystemen ondersteunt de nieuwe Windows App?
A: De nieuwe Windows App ondersteunt iOS, iPadOS, MacOS en andere pc’s.

Q: Kan ik met de Windows App meerdere monitoren gebruiken?
A: Ja, de app ondersteunt meerdere monitoren, waardoor gebruikers een uitgebreide werkruimte kunnen creëren.

Q: Is de Windows App compatibel met randapparatuur?
A: Ja, de app is compatibel met webcams, luidsprekers, externe opslag en printers.

Q: Hoe kan ik toegang krijgen tot de Windows App?
A: De Windows App is beschikbaar op Windows-apparaten via de Microsoft Store. Daarnaast is er ook een webversie beschikbaar.

Q: Kan ik verschillende Microsoft-accounts gebruiken met de Windows App?
A: Ja, de app maakt het gemakkelijk om tussen verschillende Microsoft-accounts te wisselen.