Microsoft innoveert met AI-ankerknop om te reageren op de wensen van de gebruiker

Uncategorized

Microsoft heeft een week na het debuut van de nieuwe Bing, mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie, een voorlopige blik geworpen op de opmerkingen van klanten. Volgens het bedrijf staan er nog steeds miljoenen klanten op de wachtlijst, ook al zou de nieuwe Bing al beschikbaar zijn en in meer dan 169 verschillende landen worden gebruikt. Microsoft is echter van plan de beschikbaarheid de komende weken aanzienlijk te vergroten.


Ondanks de uitstekende recensies heeft het systeem tal van tekortkomingen die in de eerste testweek aan het licht zijn gekomen. De grote tekortkomingen van het systeem zijn al aan het licht gebracht door journalisten en zelfs fouten op de Microsoft-conferentie zijn genoemd. Microsoft denkt echter dat feedback van klanten essentieel is voor de verbetering van het product en dat de Bing-restricties die onlangs aan het licht zijn gekomen niet in een testomgeving konden worden opgespoord.


Het vermogen van Bing om extreem nieuwe informatie te krijgen, is een van de nadelen die door Microsoft worden genoemd. Het artikel dat op de officiële Bing-blog is gepubliceerd, beschrijft het vermogen van Bing om te reageren op sportresultaten voor een spel dat nu plaatsvindt. Evenzo was de AI vaak in staat om nepnummers te maken voor zoekopdrachten die om specifieke informatie vroegen, zoals de financiële statistieken van een bedrijf. Microsoft wil in deze situaties meer informatie naar de modellen sturen, zodat ze meer gegrond zijn in de realiteit. Bovenal overwoog het bedrijf een knop waarmee gebruikers Bing verder konden aarden in fictie of realiteit.


Microsoft is blij met de prestaties van de gesprekspartner. Mensen chatten graag met assistentie om hulp te krijgen bij het zoeken naar informatie. Het bedrijf waarschuwt echter dat bij langdurige chats met 15 of meer vragen de AI gedesoriënteerd kan raken. Ze kan in deze tijden zichzelf soms herhalen en antwoorden geven die sterk verschillen van de door Microsoft bedoelde.


We kunnen specifiek screenshots van zoekopdrachten zien wanneer de AI respectloos of verontrustend kan worden voor de gebruiker. Volgens Microsoft wilde het bedrijf dit gedrag niet en probeert het nu de zaken recht te zetten.


De functies die gebruikers hebben aangevraagd, worden ook behandeld in de officiële Bing-blog. De AI sturen om een e-mail te sturen of een vlucht te boeken, is een van de vele dingen die het kan doen. Microsoft verbindt zich ertoe rekening te houden met elk van deze suggesties voor een latere release.
De algoritmen van Bing worden dagelijks aangepast, waarbij volgens Microsoft eens per week een grotere versie wordt uitgebracht. We kunnen alleen maar hopen dat de gespreksassistent op de nieuwe Bing snel beter wordt.


Gebruikers hebben de nieuwe door Bing aangedreven kunstmatige intelligentie lovende kritieken gegeven. Het vermogen van het systeem om extreem actuele kennis op te halen en de neiging van de AI om te verdwalen in lange chats zijn twee nadelen die nog moeten worden opgelost. Microsoft belooft rekening te houden met alle gebruikerssuggesties en verzoeken voor verdere iteraties van de zoekmachine. De nieuwe Bing zal naar verwachting snel vooruitgaan dankzij wekelijkse grootschalige implementaties en dagelijkse algoritme-upgrades.