Microsoft Edge neemt ongevraagd Chrome-data over: een onschuldige bug of een sluwe truc?

Microsoft Edge neemt ongevraagd Chrome-data over: een onschuldige bug of een sluwe truc?

*EN Uncategorized

Een recente ontdekking heeft aangetoond dat Microsoft Edge ongevraagd data importeert en tabbladen overneemt van Google Chrome. Dit vreemde gedrag werd voor het eerst gemeld door journalist Tom Warren van The Verge. Na het installeren van een Windows-update en het opnieuw opstarten van zijn computer, opende Warren Chrome opnieuw. Tot zijn verbazing ontdekte hij dat hij eigenlijk in Microsoft Edge aan het surfen was, waarbij de actieve tabbladen van Chrome waren overgenomen.

Warren is zeker niet de enige die dit probleem heeft ervaren. Uit verschillende Reddit-posts en berichten op het Microsoft-hulpforum blijkt dat dit al maanden aan de gang is. Hoewel Microsoft nog geen officiële verklaring heeft gegeven en zelfs minimaal reageert op het forum, lijkt het erop dat het probleem te maken heeft met de automatische importfunctie van Edge.

Om browsedata zoals geschiedenis, bladwijzers en tabbladen van andere browsers over te zetten naar Edge, kun je de “edge://settings/profiles/importBrowsingData” URL invoeren in de adresbalk van Edge. Dit betekent dat de volgende keer dat je Edge opent, je gewoon verder kunt gaan waar je was gebleven. Het lijkt erop dat er dankzij een bug in het systeem van Edge, dit ook gebeurt zonder dat je zelf de gegevensimport hebt geactiveerd.

Hoewel we ervan uitgaan dat het hier om een onschuldige bug gaat, is Microsoft berucht om zijn strategieën om gebruikers van andere browsers naar Edge te lokken. Ironisch genoeg hebben deze vaak een averechts effect, wat juist mensen ervan weerhoudt om Edge te gebruiken. Het feit dat Microsoft niet actief communiceert over deze bug of een oplossing aanbiedt, maakt de situatie verdacht.

Dus als je een fervente Google Chrome-gebruiker bent, is het verstandig om goed te controleren in welke browser je daadwerkelijk surft. Het is mogelijk dat je zonder dat je het doorhad al een tijdje Edge gebruikt.

Veelgestelde vragen over het ongevraagd importeren van data door Microsoft Edge

Wat is er recent ontdekt over Microsoft Edge?
Recentelijk is ontdekt dat Microsoft Edge ongevraagd data importeert en tabbladen overneemt van Google Chrome.

Wie heeft dit probleem als eerste gemeld?
Het probleem werd voor het eerst gemeld door journalist Tom Warren van The Verge.

Heeft alleen Tom Warren dit probleem ervaren?
Nee, uit verschillende Reddit-posts en berichten op het Microsoft-hulpforum blijkt dat meer mensen dit probleem hebben ervaren.

Heeft Microsoft al een officiële verklaring gegeven?
Nee, tot nu toe heeft Microsoft nog geen officiële verklaring gegeven en reageert het minimaal op het forum.

Wat lijkt de oorzaak te zijn van het probleem?
Het probleem lijkt te maken te hebben met de automatische importfunctie van Edge, die browsedata zoals geschiedenis, bladwijzers en tabbladen van andere browsers kan overzetten.

Hoe kun je browsedata overzetten naar Edge vanuit andere browsers?
Om browsedata over te zetten naar Edge, kun je de “edge://settings/profiles/importBrowsingData” URL invoeren in de adresbalk van Edge.

Gebeurt het data importeren ook zonder dat je zelf de gegevensimport hebt geactiveerd?
Ja, vanwege een bug in het Edge-systeem lijkt het erop dat dit ook kan gebeuren zonder dat je zelf de gegevensimport hebt geactiveerd.

Is Microsoft berucht om zijn strategieën om gebruikers van andere browsers naar Edge te lokken?
Ja, Microsoft heeft in het verleden strategieën toegepast om gebruikers van andere browsers naar Edge te lokken, maar deze strategieën hebben vaak een averechts effect.

Waarom wordt het gebrek aan communicatie en oplossing door Microsoft verdacht gevonden?
Het gebrek aan communicatie door Microsoft en het niet aanbieden van een oplossing maakt de situatie verdacht. Dit roept vragen op over de intenties van Microsoft en de ernst van het probleem.

Wat wordt aangeraden als je een fervente Google Chrome-gebruiker bent?
Als je een fervente Google Chrome-gebruiker bent, wordt aangeraden om goed te controleren in welke browser je daadwerkelijk surft, omdat het mogelijk is dat je zonder dat je het doorhad al een tijdje Edge gebruikt.

Suggesties voor gerelateerde links:
Microsoft Edge
Google Chrome