Microsoft brengt nieuwe testversie van Paint uit met ondersteuning voor lagen en transparante afbeeldingen

Microsoft brengt nieuwe testversie van Paint uit met ondersteuning voor lagen en transparante afbeeldingen

Uncategorized

Microsoft is begonnen met het verspreiden van een nieuwe testversie van Paint, waarbij de software lagen ondersteunt en png-afbeeldingen met transparante delen kan openen en opslaan. Voorheen was dit niet mogelijk met de software.

Niet alle gebruikers in het Insiders-programma voor testversies van Windows 11 zullen gelijktijdig toegang krijgen tot de nieuwe versie, waarschuwt Microsoft.

Met de ondersteuning van lagen wordt het nu mogelijk om complexere afbeeldingen te maken in Paint. Gebruikers kunnen de functie gebruiken door “Layers” aan te klikken in de toolbar van de software. Vervolgens verschijnt er aan de rechterkant een paneel met beheeropties voor lagen, zoals het aanmaken en verwijderen van lagen en het wijzigen van de volgorde.

Bovendien zorgt het wissen van een gedeelte van een afbeelding er nu voor dat dit gedeelte transparant wordt, in plaats van wit.

Deze functionaliteit is niet het enige nieuwe in Microsofts eenvoudige beeldbewerkingsprogramma. Ongeveer anderhalve week geleden werd bekend dat Paint een functie krijgt om de achtergrond van een afbeelding te verwijderen. Met een druk op de nieuwe knop aan de linkerkant van de toolbar kunnen gebruikers automatisch de achtergrond van een afbeelding verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om met de selectietool een bepaald gedeelte van de afbeelding te selecteren, waarna alleen de achtergrond van dat gedeelte verwijderd kan worden.

Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe versie van Paint beschikbaar zal zijn voor het grote publiek.