Metaverse CEO voorspelt doorbraak met ChatGPT-technologie voor het emuleren van de doden

Uncategorized

Sciencefiction heeft lang gespeculeerd over de mogelijkheid om onze dierbaren in digitale vorm weer tot leven te wekken. De snelle ontwikkeling van AI-technologie heeft dit concept echter dichter bij de realiteit gebracht. Het creëren van levensechte digitale avatars van onze overleden dierbaren is enorm vooruitgegaan dankzij OpenAI’s ChatGPT. Volgens Artur Sychov, CEO van Somnium Space, zou de “Live Forever”-optie van Somnium Space over slechts twee jaar commercieel beschikbaar kunnen zijn, die vindt dat deze technologie sneller evolueert dan hij had verwacht.


U kunt persoonlijke informatie aan Somnium Space verstrekken via de “Live Forever”-functie, en het bedrijf zal die informatie gebruiken om een digitale representatie van u op te bouwen die voor altijd zal “leven” in de metaverse van het bedrijf. Dit houdt in dat zelfs na uw overlijden leden van uw familie en goede vrienden in staat zullen zijn om te communiceren met deze interactieve vorm van u. Het doel van deze functie is om u een gevoel van onsterfelijkheid te geven, zodat u in de herinnering van uw dierbaren kunt blijven bestaan.


De metaverse biedt de juiste omgeving voor AI-technologieën om te floreren. Het is eenvoudiger om een specifiek individu in ChatGPT te belichamen, aangezien de digitale omgeving meer gereguleerd is en ChatGPT minder informatie heeft om mee te werken en te synthetiseren. De makers van de “Live Forever”-functie hebben al vooruitgang geboekt in het vermogen van de bots om te “herinneren” en menselijker te klinken, terwijl ze nog steeds bezig zijn met het bijhouden van de gegevensopnames die nodig zijn om de avatars te laten functioneren.


Het is echter nog steeds de vraag of geautomatiseerde weergaven van onze dierbaren die spreken via bots die zijn getraind op basis van schaarse gegevens, de beste manier zijn om hun menselijkheid te behouden. De ingewikkelde ethische en morele gevolgen van deze technologie stellen ons voor vragen over wat het betekent om een persoon te zijn en hoe we met AI zouden moeten omgaan.


De creatie van digitale avatars van onze overleden dierbaren is enorm vooruitgegaan dankzij OpenAI’s ChatGPT. De optie “Live Forever”, beschikbaar gesteld door Somnium Space, biedt een kijkje in het potentieel van deze technologie en stelt belangrijke morele en ethische kwesties. Hoewel het een soort onsterfelijkheid kan bieden, creëert het ook onzekerheid over wat het inhoudt om mens te zijn en hoe we AI-technologie moeten benaderen. De acceptatie of afwijzing van deze technologie door de samenleving moet nog worden bepaald, maar één ding is zeker: de vooruitgang van AI-technologie heeft ons dichter bij een beschaving gebracht waarin onze dierbaren voor onbepaalde tijd in een digitale vorm kunnen leven.