Xbox Game Pass onthult indrukwekkende abonnementcijfers uit gelekte presentatie

Xbox Game Pass onthult indrukwekkende abonnementcijfers uit gelekte presentatie

Uncategorized

Onlangs zijn opmerkelijke details over Xbox Game Pass aan het licht gekomen dankzij een gelekte presentatie in de rechtszaak tussen de Amerikaanse handelscommissie (FTC) en Microsoft. Uit de gecensureerde presentatie, die het digitale ecosysteem van Microsoft in april 2022 belichtte, blijkt dat een aanzienlijk aantal gamers gebruikmaakt van Xbox Game Pass.

Van de 33,6 miljoen lopende abonnementen op Xbox-consoles bleken maar liefst 21,9 miljoen abonnees Xbox Game Pass te hebben. De overige 11,7 miljoen abonnees waren geabonneerd op Xbox Live Gold. Interessant genoeg heeft Microsoft kort geleden nog melding gemaakt van 25 miljoen abonnees, wat erop duidt dat de meerderheid van de gamers de service op consoles gebruikt.

De presentatie onthult ook dat Xbox Game Pass gemiddeld $9,26 per abonnee oplevert, wat suggereert dat de meeste gebruikers bereid zijn de volledige abonnementsprijs te betalen. Op basis van deze gegevens kan worden geschat dat Xbox Game Pass in april 2022 ongeveer $231,5 miljoen aan omzet heeft gegenereerd.

Xbox heeft inmiddels het Gold-abonnement stopgezet en vervangen door Xbox Game Pass Core. Als deze abonnees worden meegerekend, zal het totale aantal Xbox Game Pass-gebruikers aanzienlijk stijgen. Deze groei staat los van de verwachte toename als gevolg van de populaire release van het langverwachte Starfield.

Deze bevindingen werpen een fascinerend licht op het succes van Xbox Game Pass en illustreren hoe deze service inmiddels een essentieel onderdeel is geworden van het gaminglandschap voor miljoenen spelers wereldwijd.