Mario Kart 8 Deluxe verlaat de top 20 van meest verkochte games in de VS

Mario Kart 8 Deluxe verlaat de top 20 van meest verkochte games in de VS

Uncategorized

Mario Kart 8 Deluxe, de populaire racespel van Nintendo, staat deze maand voor het eerst niet in de top 20 van meest verkochte games in de Verenigde Staten. Dit markeert een significante verandering in het succes van het spel sinds de release in 2017.

Vanaf de eerste maand van zijn uitgave was Mario Kart 8 Deluxe een vaste waarde in de top 20 van best verkochte games in de VS. Het spel domineerde de verkooplijsten en boekte constante successen, gebaseerd op zowel fysieke als digitale verkopen, volgens gegevens van Circana (voorheen The NPD Group).

In oktober echter viel Mario Kart 8 Deluxe uit de top 20, wat een opmerkelijke prestatie is gezien het feit dat het spel 78 maanden lang onafgebroken in de lijst stond. Analist Mat Piscatella bevestigde deze ontdekking en merkte op dat het mogelijk een recordbrekende prestatie is, hoewel dit nog nader moet worden onderzocht.

De daling van Mario Kart 8 Deluxe in de verkooplijsten kan worden verklaard door de overvloed aan nieuwe releases die in oktober zijn uitgebracht. De concurrentie was hevig, met games als Marvel’s Spider-Man 2, Super Mario Bros. Wonder, Assassin’s Creed: Mirage en vele andere, die allemaal de top 20 binnenkwamen.

Desondanks blijft Mario Kart 8 Deluxe een indrukwekkende mijlpaal bereiken. Het spel is nog steeds de bestverkochte Nintendo Switch-titel en heeft wereldwijd meer dan 57 miljoen exemplaren verkocht, waardoor het op de tweede plaats komt na Wii Sports als de bestverkochte Nintendo-game aller tijden.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

1. Hoe lang stond Mario Kart 8 Deluxe in de top 20 van best verkochte games in de VS?
Mario Kart 8 Deluxe heeft 78 maanden lang onafgebroken in de top 20 gestaan sinds de release in 2017.

2. Welke factoren hebben bijgedragen aan het vertrek van Mario Kart 8 Deluxe uit de top 20?
De overvloed aan nieuwe game releases in oktober heeft geleid tot de daling van Mario Kart 8 Deluxe in de verkooplijsten.

3. Blijft Mario Kart 8 Deluxe een succes ondanks het verlaten van de top 20?
Ja, Mario Kart 8 Deluxe blijft indrukwekkende verkoopcijfers behalen en blijft de bestverkochte Nintendo Switch-titel. Het spel heeft wereldwijd meer dan 57 miljoen exemplaren verkocht.