Magna International start productie van modulaire eDecoupling unit voor elektrische voertuigen

Magna International start productie van modulaire eDecoupling unit voor elektrische voertuigen

Uncategorized

Magna International, Inc. heeft aangekondigd dat de productie van start gaat voor een modulaire eDecoupling unit die verschillende batterij-elektrische voertuig (BEV) programma’s zal ondersteunen voor een toonaangevende Duitse premium autofabrikant. De productie van deze nieuwe unit zal plaatsvinden in Magna’s aandrijflijnfabriek in Lannach, Oostenrijk.

De eDecoupling unit, ontwikkeld door Magna, is een opbouwbare stand-alone oplossing die specifiek is ontworpen voor BEV’s. Het is een elektromagnetisch apparaat dat fungeert als een compleet module en de elektromotor loskoppelt van de aandrijfas in elektrische voertuigen wanneer er geen aandrijfkracht nodig is. Deze ontkoppeling vermindert het energieverbruik en verbetert de algehele efficiëntie, wat leidt tot een verhoogde elektrische rijbereik van maximaal negen procent. Dit is gunstig voor alle elektrische voertuigen, volgens Magna.

Diba Ilunga, de president van Magna Powertrain, verklaarde dat de innovatieve modulaire eDecoupling unit perfect aansluit bij de fabricatiestrategieën van autofabrikanten voor elektrische aandrijfsystemen. De unit is ontworpen met een compacte vorm, waarbij extra ruimte en gewicht in zowel axiale als radiale richting worden geminimaliseerd. Hierdoor is het schaalbaar voor gebruik in elektrische en hybride voertuigen, variërend van het B-segment tot SUV’s en LCV’s.

Magna International’s stap in de productie van de eDecoupling unit toont haar toewijding aan het ontwikkelen van geavanceerde technologieën die bijdragen aan de groei en het succes van de elektrische voertuigindustrie.