Logitech introduceert de G Pro X Superlight 2

Logitech introduceert de G Pro X Superlight 2

Uncategorized

Logitech heeft de G Pro X Superlight 2 geïntroduceerd, een gamingmuis met een langere accuduur en een verbeterde sensor ten opzichte van zijn voorganger. Daarnaast komt Logitech met een draadloos G Pro X TKL Wireless-toetsenbord met een Lightspeed-verbinding.

De Logitech G Pro X Superlight 2 ziet er qua uiterlijk hetzelfde uit als zijn voorganger. Deze draadloze gamingmuis weegt 60g, wat iets minder is dan de 63g van de eerste Superlight-muis. De Superlight 2 is uitgerust met een nieuwe Hero 2-sensor met een maximale dpi van 32.000 en een trackingsnelheid van 500″ per seconde. De huidige G Pro X Superlight heeft een dpi van 25.600 en een trackingsnelheid van 400″ per seconde. De pollingrate van de G Pro X Superlight 2 wordt verhoogd naar 2000Hz, waardoor de muis 2000 keer per seconde zijn positie kan doorgeven. De huidige G Pro X Superlight heeft een pollingrate van 1000Hz.

De muisknopswitches worden vernieuwd met zogenaamde ‘hybride optisch-mechanische’ switches, die een betere responstijd beloven. De accu van de Superlight 2 gaat volgens Logitech 95 uur mee op een enkele lading, terwijl de accuduur van de G Pro X Superlight 70 uur is. De muis wordt opgeladen via USB-C, terwijl zijn voorganger een micro-USB-poort had. De G Pro X Superlight 2 is per direct verkrijgbaar op de website van Logitech en heeft een adviesprijs van 169 euro. Hij is verkrijgbaar in het zwart, wit en roze.

G Pro X TKL Wireless-toetsenbord met Lightspeed

Logitech introduceert ook het G Pro X TKL Wireless-gamingtoetsenbord. Dit toetsenbord heeft een compact ontwerp zonder een numeriek toetsenblok, maar met extra mediatoetsen en een scrolwiel aan de bovenkant. Het toetsenbord is voorzien van mechanische Logitech GX-switches, waarbij de fabrikant keuze biedt uit drie opties: lineair, tactiel en clicky. De G Pro X TKL Wireless heeft ook rgb-leds en wordt geleverd met doubleshot-pbt-keycaps.

Het toetsenbord ondersteunt de Lightspeed-technologie van Logitech voor draadloze verbindingen, maar kan ook via bluetooth of USB-C gebruikt worden. Volgens de fabrikant heeft de G Pro X TKL Wireless een accuduur van maximaal 50 uur. Het toetsenbord is per direct verkrijgbaar voor 229 euro en is verkrijgbaar in het zwart, wit en roze.