Nieuwe functie ontdekt in Google Vind Mijn Apparaat app

Nieuwe functie ontdekt in Google Vind Mijn Apparaat app

Uncategorized

In de app Google Vind Mijn Apparaat zijn aanwijzingen gevonden van een nieuwe functie voor de app. Het gaat om locatiegebaseerde privacy-instellingen. Of het ook daadwerkelijk binnenkort wordt uitgerold is nog onbekend: dat weet je nooit zeker wanneer er iets in een app wordt gevonden. De kans is echter groot dat het wel gebeurt. Dit is wat de functie mogelijk behelst.

Vind Mijn Apparaat-netwerk

Het Google Vind Mijn Apparaat-netwerk is bedoeld om je te helpen je toestel te vinden wanneer je die even uit het oog bent verloren. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor tablets en oordopjes. Dat netwerk moet gebruik gaan maken van de kracht van alle mensen die een Android-toestel hebben: samen kunnen die er namelijk voor zorgen dat een apparaat wordt gevonden. Het netwerk werkt namelijk zo dat er door Android-telefoons in de buurt van het object wordt vastgesteld waar het object zich bevindt. Juist omdat er meerdere toestellen in de buurt zijn (waarschijnlijk), is de kans groter dat er specifieker kan worden aangegeven waar hetgeen je zoekt ligt.

Om te zorgen dat je in dit massaproject wel je privacy behoudt, introduceert Google waarschijnlijk locatiegebaseerde opties. Je kunt kiezen hoe je offline toestellen wil kunnen vinden als je Vind Mijn Apparaat gebruikt. Momenteel kan een apparaat alleen als het online is worden gevonden via de Vind mijn-app van Google, maar straks in het grotere Vind Mijn Apparaat moet dat dus ook offline kunnen. Als je dat tenminste wenst. Houd er wel rekening mee dat als je niet meedoet, je dus ook andere mensen niet helpt om hun apparaten terug te vinden.

Privacy-opties

Er zijn verschillende privacy-opties, van ‘alleen plekken waar het druk is’ tot ‘zonder netwerk’. Hieronder zie je een Engelstalig lijstje, met dank aan 9to5Google. Je kunt zo heel specifiek aangeven wanneer jij deel wil uitmaken van de hulpdiensten: of misschien zelfs liever helemaal niet.

Het uitgebreidere Vind Mijn Apparaat-netwerk is nog niet live: het zou eigenlijk al deze zomer live moeten gaan, maar dat heeft Google niet gehaald. Het is afwachten wanneer het dan wel klaar is: hierover zijn nog geen uitspraken gedaan.