LLM Shield: Een nieuw AI-tool om gevoelige datalekken te voorkomen

LLM Shield: Een nieuw AI-tool om gevoelige datalekken te voorkomen

Uncategorized

Naarmate het dagelijks gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) blijft stijgen, neemt ook het risico toe dat werknemers per ongeluk of opzettelijk gevoelige bedrijfsgegevens lekken naar nieuwe AI-aangedreven tools. Zelfs als een bedrijf het gebruik van deze tools heeft verboden, gebeurt het nog steeds, zoals blijkt uit een reeks lekken die Samsung heeft ondervonden nadat werknemers naar verluidt broncode in de nieuwe ChatGPT-bot hebben geplakt, waardoor mogelijk eigendomsinformatie wordt blootgesteld. Dit roept zorgen op over de risico’s van AI en de mogelijkheid om vertrouwelijke gegevens te beschermen.

Serial tech-ondernemer Wayne Chang werkt al jaren in de AI-ruimte en hij voorzag dat inbreuken zoals die van Samsung ook zouden toenemen naarmate werknemers de nieuwe technologie omarmden. Hij zag de kracht van OpenAI’s ChatGPT toen het in november aan het publiek werd uitgebracht, maar hij zag ook de “enorme, enorme risico’s” die ermee gepaard gingen. Als gevolg hiervan besloot hij zijn eigen AI-tool uit te rollen die lekken kon blokkeren en chatbots en grote taalmodellen (LLM’s) kon voorkomen om bedrijfsgeheimen te onthullen.

Chang lanceerde onlangs LLM Shield, een product dat “technologie gebruikt om technologie te bestrijden” door alles te scannen wat door een werknemer wordt gedownload of verzonden en het blokkeren van alle gevoelige gegevens die in AI-tools worden ingevoerd, waaronder ChatGPT en zijn rivalen zoals Google’s Bard en Microsoft’s Bing. De tool is ontwikkeld voor bedrijven en overheden en waarschuwt hen wanneer een poging wordt gedaan om gevoelige informatie te uploaden.

LLM Shield werkt door beheerders in staat te stellen guardrails in te stellen voor het type gegevens dat een bedrijf wil beschermen. De tool waarschuwt gebruikers vervolgens wanneer ze gevoelige gegevens dreigen te verzenden, verduistert details zodat de inhoud nuttig is maar niet leesbaar is voor mensen en blokkeert berichten met trefwoorden die wijzen op de aanwezigheid van gevoelige gegevens. De tool wordt automatisch bijgewerkt om de bescherming te versterken naarmate er meer AI-bots op de markt komen, net als spamfilters.

Naast de bedrijfseditie is het LLM Shield-team ook van plan een persoonlijke editie uit te brengen die individuen kunnen downloaden voor thuisgebruik.

Terwijl veel bedrijven het gebruik van AI-tools helemaal verbieden vanwege angst voor lekken, proberen Chang en zijn team de negatieve effecten te verminderen en meer AI-adoptie aan te moedigen. Chang gelooft dat de opkomst van deze nieuwe AI-tools het begin markeert van een enorme verschuiving in productiviteit, en hij denkt dat de totale herkent dat er ook nadelen zijn aan AI, en zijn focus is om AI te sturen naar positieve resultaten terwijl de risico’s van het gebruik ervan worden geminimaliseerd.

Tot slot is LLM Shield een nieuw AI-tool dat tot doel heeft gevoelige datalekken te voorkomen en het verantwoord gebruik van AI te bevorderen. Het biedt bedrijven en overheden een extra laag bescherming tegen de risico’s van AI, terwijl het ook de adoptie van deze krachtige technologie stimuleert. Met zijn automatische updates en focus op het beschermen van gevoelige gegevens is LLM Shield een waardevol hulpmiddel voor organisaties die de voordelen van AI willen benutten terwijl ze de risico’s beperken.