Like a Dragon Gaiden: Een Brug tussen Verleden en Toekomst

Like a Dragon Gaiden: Een Brug tussen Verleden en Toekomst

Uncategorized

Het is moeilijk om een videogameserie te vinden die de Japanse cultuur en waarden met zoveel precisie en zorg heeft laten zien als het werk van Ryu Ga Gotoku Studio. De Yakuza-serie staat bekend om zijn aandacht voor detail, diverse activiteiten en complexe verhalen. Hoewel deze actietitels draaien om de machtsstrijd van de Japanse onderwereld, hebben ze ook momenten die draaien om vriendschap, familie, eer en liefde.

In de nieuwste toevoeging aan de serie, Like a Dragon: The Man Who Erased His Name, staat Kazuma Kiryu centraal. Kiryu, beter bekend als de Draak van Dojima, was het voormalige hoofd van de Tojo-clan en een legendarische Yakuza. Zijn verhaal had moeten eindigen in Yakuza 6: Song of Life. Hij had zijn verleden achter zich gelaten om zijn dierbaren te beschermen. Maar nu rust het gewicht van de serie op de schouders van Ichiban Kasuga in Like a Dragon: Infinite Wealth.

Om Kiryu’s verhaal af te ronden en ruimte te maken voor de nieuwe turn-based RPG, begon Ryu Ga Gotoku Studio met het ontwikkelen van een “ouderwetse” DLC. Deze DLC groeide echter uit tot een volledige titel, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Het verhaal van Kiryu als undercoveragent van de Daidoji-factie loopt parallel met het verhaal van Ichiban Kasuga in de stad Yokohama.

Met deze nieuwe toevoeging aan de serie keert de traditionele gameplay terug, met real-time gevechten en keuzemogelijkheden tussen verschillende vechtstijlen. Kiryu’s afscheidsspel biedt spelers de mogelijkheid om te genieten van zijn karakteristieke gevechtsstijl, terwijl ze zich ook kunnen verheugen op het nieuwe avontuur van Ichiban Kasuga.

Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name vult de plotgaten van Yakuza: Like a Dragon en biedt een nieuwe epiloog voor Kazuma Kiryu. Dit maakt het spel een perfect startpunt voor spelers die van plan zijn om Like a Dragon: Infinite Wealth te spelen.

FAQ

Q: Is Like a Dragon Gaiden een DLC of een aparte game?
A: Like a Dragon Gaiden begon als een DLC, maar werd een volwaardige titel.

Q: Wie is de hoofdpersoon van Like a Dragon Gaiden?
A: Kazuma Kiryu is de hoofdpersoon van Like a Dragon Gaiden.

Q: Wat is de gameplay-stijl van Like a Dragon Gaiden?
A: Like a Dragon Gaiden keert terug naar de traditionele gameplay met real-time gevechten en keuzemogelijkheden tussen verschillende vechtstijlen.