Baldur’s Gate III krijgt in de toekomst crossplay tussen pc en consoles

Baldur’s Gate III krijgt in de toekomst crossplay tussen pc en consoles

Uncategorized

Larian Studios heeft bevestigd dat Baldur’s Gate III op termijn crossplay krijgt tussen pc’s en consoles. Dit betekent dat spelers op verschillende platforms samen multiplayer kunnen spelen. Het is nog niet bekend wanneer deze functie beschikbaar zal zijn.

Michael Douse, de directeur van publicatie bij Larian, vertelde aan Eurogamer dat crossplay momenteel in ontwikkeling is voor Baldur’s Gate III. Hij meldde dat crossplay altijd al op de planning stond, maar dat de studio wist dat deze functie pas na de release beschikbaar zou zijn. Er is nog geen specifieke datum vastgesteld.

Op termijn kunnen pc- en PS5-spelers samen spelen in de multiplayermodus van Baldur’s Gate III. Dit wordt ook mogelijk met de Xbox, aangezien later dit jaar een Xbox-versie van het spel zal verschijnen. Het spel ondersteunt ook cross-saves, waardoor gebruikers hun opgeslagen bestanden kunnen overzetten tussen pc en console.

Baldur’s Gate III werd op 3 augustus uitgebracht voor pc en werd goed ontvangen door zowel critici als spelers. Op 6 september kwam het spel ook uit voor de PlayStation 5. De Xbox-versie werd vertraagd vanwege de eisen van Microsoft, die vereisen dat de Xbox Series X- en S-versies van spellen dezelfde functies hebben. Deze eis is echter geschrapt voor Baldur’s Gate III, aangezien de Series S-console niet krachtig genoeg is voor splitscreen multiplayer. De release van de Xbox-versie staat gepland voor later dit jaar, maar heeft nog geen concrete releasedatum.