Larian Studios vermindert belasting van RAM-geheugen en VRAM voor Baldur’s Gate 3 op Xbox Series S

Larian Studios vermindert belasting van RAM-geheugen en VRAM voor Baldur’s Gate 3 op Xbox Series S

Uncategorized

Larian Studios, bekend van de populaire game Baldur’s Gate 3, heeft recentelijk een aantal screenshots gedeeld waaruit blijkt dat het team erin is geslaagd om de belasting van het RAM-geheugen en VRAM te verminderen voor de Xbox Series S. Volgens de screenshots zijn de huidige cijfers voor VRAM rond de 2,3 GB en voor RAM-gebruik rond de 4,7 GB. Dit is een aanzienlijke daling ten opzichte van de cijfers in september, toen het VRAM gebruik op 3,5 GB lag en het RAM-gebruik op 5,2 GB.

Hoewel CEO Swen Vincke niet in detail heeft verteld wat er precies is gedaan om deze verbeteringen te bewerkstelligen, zijn de resultaten toch indrukwekkend te noemen. Vooral gezien het feit dat de Series S de zwakste console is waarop Baldur’s Gate 3 beschikbaar is, terwijl de game op krachtigere apparaten nog problemen kan geven. Met name in het laatste gedeelte van de game zijn er aanzienlijke prestatieproblemen gemeld op de pc- en PlayStation 5-versies. Het is dan ook belangrijk dat deze problemen worden opgelost voor de Series S.

Larian Studios werkt hard aan het verbeteren van de prestaties van de game. In de laatste patch zijn al aanzienlijke aanpassingen doorgevoerd met betrekking tot de prestaties bij het weergeven van grote groepen mensen.

Er is wel enige controverse ontstaan rondom de Series S-versie van Baldur’s Gate 3, doordat eerder werd aangekondigd dat de console geen split-screen co-op zou ondersteunen. Dit zou komen door de beperkte hardwarekracht. Larian Studios is echter nog steeds op zoek naar een oplossing om deze functie alsnog mogelijk te maken.

Al met al hopen Xbox-spelers snel te kunnen genieten van alles wat Baldur’s Gate 3 te bieden heeft. De game is al zeer goed ontvangen en heeft zelfs een perfecte score gekregen van sommige reviewers. Met zijn uitgebreide, originele en goed gemaakte gameplay verdient Baldur’s Gate 3 absoluut een plek tussen de beste games aller tijden.