DLC voor Baldur’s Gate III is mogelijk, zegt CEO van Larian Studios

DLC voor Baldur’s Gate III is mogelijk, zegt CEO van Larian Studios

Uncategorized

Swen Vincke, de CEO van Larian Studios, heeft gezegd dat het ontwikkelen van DLC voor Baldur’s Gate III ‘niet onhaalbaar’ is. Er zijn verschillende manieren waarop DLC aan de game kan worden toegevoegd, hoewel er momenteel nog geen uitbreidingen zijn aangekondigd.

Vincke deed deze uitspraak tijdens een interview met Todd Kendrick van Dungeons and Dragons. Hij verklaarde dat DLC voor Baldur’s Gate III niet per se aan het einde van het spel hoeft plaats te vinden. “Er zijn verschillende manieren om DLC toe te voegen, zoals het toevoegen van nieuwe omgevingen en personages”, aldus Vincke. Hij voegde eraan toe dat het verhogen van de level cap in het spel mogelijk is, maar dat dit wel resulteert in een andere spelervaring.

Hoewel Vincke heeft gesproken over DLC in Baldur’s Gate III, zijn er nog geen uitbreidingen aangekondigd. In augustus verklaarde de CEO van Larian Studios nog dat een uitbreiding van het spel op basis van levelbeperkingen de game te groot en complex zou maken. Hij sloot echter ook een uitbreiding niet volledig uit.

Baldur’s Gate III werd op 3 augustus uitgebracht voor pc en op 6 september voor PlayStation. Een versie voor de nieuwste Xbox-consoles zal later dit jaar volgen. Het is een RPG die zich afspeelt in het universum van Dungeons & Dragons. Het spel was al sinds 2020 beschikbaar in Early Access en is zeer positief ontvangen. Naast de hoge score op Metacritic is 96 procent van de Steam-reviews positief. Het spel stond een week na de release in de top tien van meest gespeelde Steam-games ooit, met een piek van meer dan 875.000 gelijktijdige spelers.