DLC voor Baldur’s Gate III is mogelijk, zegt CEO Swen Vincke van Larian Studios

DLC voor Baldur’s Gate III is mogelijk, zegt CEO Swen Vincke van Larian Studios

Uncategorized

Swen Vincke, de CEO van Larian Studios, heeft gezegd dat het ontwikkelen van DLC voor Baldur’s Gate III “niet ondoenbaar” is. Hij benadrukte dat er verschillende manieren zijn waarop DLC aan de game kan worden toegevoegd. Op dit moment zijn er echter nog geen uitbreidingen aangekondigd.

Vincke deed deze uitspraak tijdens een interview met Todd Kendrick van Dungeons and Dragons. Hij gaf aan dat DLC voor Baldur’s Gate III niet per se aan het einde van het spel hoeft plaats te vinden. “Er zijn verschillende manieren om DLC toe te voegen, zoals het introduceren van nieuwe omgevingen en personages”, aldus Vincke. Hij voegde eraan toe dat het verhogen van de level cap ook mogelijk is, maar dit zou wel een ander spel opleveren.

Hoewel Vincke heeft gesproken over DLC voor Baldur’s Gate III, zijn er nog geen uitbreidingen aangekondigd. Eerder in augustus gaf de CEO van Larian Studios nog aan dat een uitbreiding op basis van levelbeperkingen de game te groot en ingewikkeld zou maken. Hij sloot echter niet uit dat er in de toekomst wel een uitbreiding zou kunnen komen.

Baldur’s Gate III is op 3 augustus uitgebracht voor pc en op 6 september voor PlayStation. Een versie voor de nieuwste Xbox-consoles volgt later dit jaar. Het is een RPG die zich afspeelt in het universum van Dungeons & Dragons. De game was al sinds 2020 beschikbaar in Early Access en is zeer positief ontvangen. Naast een hoge score op Metacritic is maar liefst 96 procent van de reviews op Steam positief. De game stond binnen een week na de release in de top tien van meest gespeelde Steam-games ooit, met een piek van meer dan 875.000 gelijktijdige spelers.