Google Pixel Watch 2: Wat kun je verwachten?

Google Pixel Watch 2: Wat kun je verwachten?

Uncategorized

Over twee weken zullen we eindelijk weten hoe de nieuwe Google Pixel Watch 2 eruit zal zien en nog belangrijker, wat je ermee kunt doen. Volgens 9to5Google zal het apparaat onder andere de temperatuur kunnen meten, omdat het voorzien is van een thermometer. Er zullen ook verbeteringen worden doorgevoerd aan de Fitbit-app en de persoonlijke veiligheidsfuncties.

Fitbit is enkele jaren geleden overgenomen door Google, wat hen veel nieuwe bronnen heeft gegeven om van te leren. Dit is duidelijk te zien, aangezien de Pixel Watch 2 nog meer integratie met Fitbit zal hebben. Echter, kunnen we verwachten dat Fitbit en de Pixel Watch samengevoegd zullen worden? Waarschijnlijk niet. Fitbit Sense blijft de belangrijkste focus van Fitbit, naast hun andere wearables. Google heeft de Pixel Watch als hun slimme horloge en daar blijft het bij.

Dit betekent echter niet dat de wearables niet steeds meer inspiratie uit elkaar halen. Zo lijkt de Pixel Watch 2 veel inspiratie te hebben gehaald uit de Fitbit Sense 2. In de trailer is te zien dat de sensoren een aanzienlijke upgrade krijgen, inclusief een electrodermale activiteitssensor (EDA), die je stressniveau meet. Mensen die bekend zijn met de Fitbit Sense 2 zullen dit herkennen, aangezien Fitbit regelmatig vraagt om je stressniveau door te geven. De Pixel Watch 2 zou je straks dezelfde vraag kunnen stellen. En weet je wat hij nog meer kan? Hij kan ook je huidtemperatuur meten, net zoals de Fitbit Sense 2 dat kan. Interessant is dat deze gegevens vervolgens worden weergegeven in de Fitbit-app, en nog gedetailleerder dan nu het geval is bij de Sense 2.

Het meten van je huidtemperatuur is hoe dan ook nuttig, omdat het kan helpen bij het bijhouden van je menstruatiecyclus en het voorkomen van ongelukjes (en het beter verklaren van bepaalde emoties en behoeften). Volgens bronnen van 9to5Google zal er ook een nieuwe weergave komen wanneer je aan het sporten bent. Je zult je statistieken kunnen zien, zoals je hartslag en de afgelegde afstand, maar dan in de stijl van de Google Pixel Watch. Daarnaast zal het je motiveren om een bepaalde hartzone te bereiken voor bijvoorbeeld gewichtsverlies of cardiovasculaire training.

Als je valt, zal de Pixel Watch 2 behulpzamer zijn dan zijn voorganger. Het kan direct je medische informatie tonen op het scherm. Ook kun je meer instellen met betrekking tot wat wordt gedeeld met je noodcontacten wanneer je valt, zoals het automatisch delen van je locatie. Tot slot kun je ook nog een veiligheidscheck doen, waarbij je – net als op de Pixel-telefoons – gevraagd wordt of alles in orde is. Als je hier niet op reageert, ontvangen je noodcontacten je locatie.

De Google Pixel Watch is nooit officieel in Nederland uitgebracht en het duurde maanden voordat je hem kon verkrijgen. Hopelijk gaat dat beter met deze tweede versie, maar dat moeten we nog afwachten. We zijn ook benieuwd of Google opnieuw vertaalfuncties zal implementeren, zoals de geruchten suggereren.

Op 4 oktober zal Google de Pixel Watch 2 aankondigen. Wij zijn er klaar voor, jij ook?