De Jabra Elite 10: Premium Geluid in een Comfortabel Design

De Jabra Elite 10: Premium Geluid in een Comfortabel Design

Uncategorized

De Jabra Elite 10-oortjes hebben een premium uitstraling en leveren ook hoogwaardig geluid. Jabra stelt met deze nieuwe toevoeging aan hun productlijn een waardevol product te bieden, hoewel er nog enkele verbeterpunten zijn die de algehele gebruikerservaring kunnen versterken, zonder afbreuk te doen aan het genot van deze oortjes.

Kwaliteit en Comfort

De oortjes zelf zijn opvallend. Jabra heeft gekozen voor een nieuw design met een siliconen-coating, wat zorgt voor een zacht en rubberachtig gevoel. Hierdoor hebben de oortjes meer grip en zitten ze zeer comfortabel in het oor. Dit is een positieve verbetering ten opzichte van de eerdere Jabra Elite 4, die soms uit onze handen glipte.

De behuizing van de Elite 10 is bovendien waterbestendiger. Jabra beweert dat de Elite 10-oortjes een IP57-rating hebben, wat betekent dat ze bestand zijn tegen water en zand. Het oplaaddoosje heeft een IP54-rating, wat betekent dat het spatwaterdicht is. We moeten echter opletten dat we het doosje niet in een plas laten vallen.

Comfortabel en Naadloos Gebruik

De Jabra Elite 10 bieden een comfortabele draagervaring. Ze blijven goed zitten, knellen niet en zijn zelfs na lange luistersessies nog comfortabel. Jabra levert de oortjes met vier verschillende maten oordopjes, zodat je de beste pasvorm voor jouw oren kunt vinden.

Belangrijk is dat de actieve ruisonderdrukking (ANC) alleen optimaal werkt wanneer de oortjes goed in het oor passen. De ANC werkt namelijk het best in combinatie met een goede afsluiting van het gehoorkanaal.

ANC en Geluidskwaliteit

De ANC-prestaties van de Jabra Elite 10 zijn goed, maar niet uitstekend. Ze filteren continu geluid, zoals het geluid van een vliegtuigmotor, goed weg, maar niet alle soorten geluid verdwijnen even goed naar de achtergrond. Geluid van verkeer wordt bijvoorbeeld nog steeds waargenomen, hoewel in mindere mate. We hebben andere producten getest die geluid beter wegfilteren dan de Jabra Elite 10. Ook blijkt dat de geluidsonderdrukking moeite heeft met het dempen van hoge tonen, wat bijvoorbeeld merkbaar is bij de aanwezigheid van een oude tram. Jabra beweert dat de ANC van de Elite 10 twee keer beter is dan die van de Elite 4, maar naar onze ervaring is dit een optimistische inschatting.

De geluidskwaliteit van de Jabra Elite 10 is echter uitstekend. We merken meteen een duidelijk verschil met de Jabra Elite 4. Hoewel je meer betaalt voor de Elite 10, krijg je ook meer waarde terug. Het warme geluid met volle bas is een genot om naar te luisteren. Misschien ontbreekt er een beetje helderheid in de hoge tonen, maar dit is slechts muggenziften. Je investeert in de Jabra Elite 10 omdat je uitstekend geluid wilt en dat is precies wat je krijgt.

Eenvoudige Verbinding en Gemak

Het verbinden van de Jabra Elite 10 is erg eenvoudig: open het doosje, haal de oortjes eruit en druk drie seconden op de knoppen van beide oortjes. Een geluidssignaal geeft aan dat je kunt verbinden en een stem geeft aanwijzingen om naar het Bluetooth-menu van je apparaat te gaan. De Jabra Elite 10 ondersteunt ook Swift Pair en Fast Pair voor respectievelijk Windows en Android, zodat je bij compatibele apparaten zelfs niet naar het Bluetooth-menu hoeft te gaan: zodra de verbinding tot stand komt, verschijnt er een melding waar je op kunt klikken. Wat je ook gebruikt, de verbinding is betrouwbaar en supersnel.

Veelgestelde vragen:

1. Wat is de IP-rating van de Jabra Elite 10-oortjes?

De Jabra Elite 10-oortjes hebben een IP57-rating, wat betekent dat ze bestand zijn tegen water en stof.

2. Hoe is de geluidskwaliteit van de Jabra Elite 10 in vergelijking met de Elite 4?

De geluidskwaliteit van de Jabra Elite 10 is aanzienlijk beter dan die van de Elite 4. Met de Elite 10 krijg je warm geluid met volle bas en een aangename luisterervaring.

3. Is de actieve ruisonderdrukking van de Jabra Elite 10 effectief?

Ja, de actieve ruisonderdrukking van de Jabra Elite 10 is effectief en filtert continu geluid goed weg. Hoewel het niet perfect is in het dempen van alle soorten geluid, zorgt het ervoor dat storende geluiden op de achtergrond blijven.

4. Zijn de Jabra Elite 10-oortjes eenvoudig te verbinden?

Ja, de Jabra Elite 10-oortjes zijn zeer eenvoudig te verbinden. Open het doosje, haal de oortjes eruit en druk drie seconden op de knoppen van beide oortjes om te verbinden. De oortjes ondersteunen ook handige verbindingsmethoden zoals Swift Pair en Fast Pair.

5. Hoe is de geluidskwaliteit tijdens het bellen met de Jabra Elite 10?

De geluidskwaliteit tijdens het bellen met de Jabra Elite 10 is uitstekend. Gesprekken zijn helder en goed verstaanbaar, zelfs in rumoerige omgevingen. De ANC zorgt ervoor dat je gesprekspartner ook duidelijk te horen is in je oor.

Bron: [URL van bron].