ZA21-leider Eerdmans wil ruimte voor azc in linkse gemeenten

ZA21-leider Eerdmans wil ruimte voor azc in linkse gemeenten

Uncategorized

ZA21-leider Joost Eerdmans heeft zijn standpunt over het asielzoekerscentrum (azc) in Budel herzien en pleit nu voor de spreidingswet. Dit staat in contrast met de oproep van burgemeester Roland van Kessel, die juist pleit voor de invoering van deze wet om de problemen op te lossen. Hoewel Eerdmans tegen de spreidingswet is, wil hij het azc in Budel wel sluiten vanwege de overlast voor de inwoners.

In een gesprek met journalist Bremer, geeft Eerdmans aan dat hij kijkt naar linkse gemeenten als mogelijke oplossing voor de 1500 inwoners van het azc. Hij vraagt zich af waarom deze gemeenten niet het initiatief nemen en zeggen: “Kom maar hier, we hebben ruimte genoeg in onze achtertuin.”

Eerdmans is optimistisch over de toekomst van zijn partij, JA21. Met slechts één zetel in de Tweede Kamer na het vertrek van twee leden naar BBB, staat JA21 ook in de peilingen meestal rond de één zetel. Eerdmans gelooft echter dat ze kunnen groeien naar drie of vier zetels en daarmee een aanzienlijke invloed hebben in een nieuw kabinet.

In tegenstelling tot de PVV en FvD ziet Eerdmans zijn partij als een echte rechtse partij die in een coalitie kan terechtkomen. Hij verwijst naar de twijfelende kiezers aan de rechterkant die mogelijk voor JA21 kunnen kiezen.

FAQ:

Wat is de spreidingswet?
De spreidingswet is een wettelijk kader dat asielzoekers gelijkmatig over Nederlandse gemeenten verdeelt, om zo de druk op bepaalde locaties te verminderen.

Hoeveel zetels heeft JA21 op dit moment?
Op dit moment heeft JA21 één zetel in de Tweede Kamer.

Welke invloed kan JA21 hebben in een nieuw kabinet?
Eerdmans gelooft dat JA21 drie of vier zetels kan behalen en daarmee een aanzienlijke invloed kan hebben in een nieuw kabinet.

Wat is het standpunt van Eerdmans over de spreidingswet?
Eerdmans is tegen de spreidingswet, maar wil het azc in Budel wel sluiten vanwege de overlast voor de inwoners.