Is het nog de moeite waard om een Fitbit te kopen in 2024?

Is het nog de moeite waard om een Fitbit te kopen in 2024?

*EN Uncategorized

Fitbit stond lange tijd bekend als hét merk als het gaat om fitnesstrackers. Echter, sinds de overname door Google zijn er enkele gebeurtenissen geweest die de positie van Fitbit hebben verzwakt. Dit roept de vraag op of het nog wel slim is om een Fitbit te kopen in 2024.

Google heeft de afgelopen jaren enkele nieuwe Fitbit-wearables uitgebracht, zoals de Versa 4 en Sense 2. Hoewel deze nog grotendeels zonder bemoeienis van Google lijken te zijn gemaakt, zijn er bij de Fitbit Charge 6 duidelijke tekenen dat Fitbit nu een Google-bedrijf is. Zo kun je betalen via Google Wallet, instructies van Google Maps bekijken en muziek via YouTube Music besturen met de tracker. Bovendien moet je een Google-account gebruiken.

Daarnaast heeft Fitbit ervoor gekozen om zijn producten in veel landen niet meer aan te bieden, waaronder diverse Europese landen. Dit is gedaan om de beschikbaarheid van Fitbit gelijk te trekken met die van de Pixel. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de wereldwijde toegankelijkheid van Fitbit-wearables.

Nu komt daar ook nog eens bij dat Google verschillende teams binnen het bedrijf samenvoegt en honderden mensen heeft ontslagen. Dit heeft geleid tot onzekerheid over de toekomst van Fitbit als onderdeel van Google. Een anonieme Fitbit-medewerker heeft zelfs aangegeven dat Google niets geeft om Fitbit-gebruikers en dat ze uiteindelijk geen nut meer zullen hebben.

Hoewel Google aangeeft door te willen gaan met de trackers van Fitbit, is de toekomst onzeker. Het kan goed uitpakken met eventuele verbeteringen door de expertise van Google, maar het is ook mogelijk dat Fitbit uiteindelijk in de Google Graveyard belandt.

Op dit moment is er echter nog geen reden om te zeggen dat je beter geen Fitbit kunt kopen. We mogen ervan uitgaan dat Google de wearables en bijbehorende app voorlopig blijft ondersteunen. Maar als je op zoek bent naar een fitnesstracker voor de lange termijn, is het verstandig om ook naar andere merken te kijken vanwege de onzekerheid rondom de toekomst van Fitbit.

Met al deze ontwikkelingen is het duidelijk dat de beslissing om al dan niet een Fitbit te kopen in 2024 niet zo eenvoudig is als voorheen. Het is belangrijk om alle factoren af te wegen voordat je tot aanschaf overgaat.

Fitbit: moet je er nog een kopen in 2024?

Wat is er gebeurd met Fitbit sinds de overname door Google?
Sinds de overname door Google zijn er enkele gebeurtenissen geweest die de positie van Fitbit hebben verzwakt. Google heeft nieuwe Fitbit-wearables uitgebracht, zoals de Versa 4 en Sense 2. Hoewel deze nog grotendeels zonder bemoeienis van Google lijken te zijn gemaakt, zijn er bij de Fitbit Charge 6 duidelijke tekenen dat Fitbit nu een Google-bedrijf is. Zo kun je betalen via Google Wallet, instructies van Google Maps bekijken en muziek via YouTube Music besturen met de tracker. Bovendien moet je een Google-account gebruiken.

In welke landen biedt Fitbit zijn producten niet meer aan?
Fitbit heeft ervoor gekozen om zijn producten in veel landen niet meer aan te bieden, waaronder diverse Europese landen. Dit is gedaan om de beschikbaarheid van Fitbit gelijk te trekken met die van de Pixel, wat gevolgen heeft voor de wereldwijde toegankelijkheid van Fitbit-wearables.

Wat is er gebeurd met de teams binnen Google en Fitbit?
Google heeft verschillende teams binnen het bedrijf samengevoegd en honderden mensen ontslagen, wat heeft geleid tot onzekerheid over de toekomst van Fitbit als onderdeel van Google. Een anonieme Fitbit-medewerker heeft zelfs aangegeven dat Google niets geeft om Fitbit-gebruikers en dat ze uiteindelijk geen nut meer zullen hebben.

Wat is de toekomst van Fitbit als onderdeel van Google?
Hoewel Google aangeeft door te willen gaan met de trackers van Fitbit, is de toekomst onzeker. Het kan goed uitpakken met eventuele verbeteringen door de expertise van Google, maar het is ook mogelijk dat Fitbit uiteindelijk in de Google Graveyard belandt.

Moet je nog steeds een Fitbit kopen in 2024?
Op dit moment is er nog geen reden om te zeggen dat je beter geen Fitbit kunt kopen. We mogen ervan uitgaan dat Google de wearables en bijbehorende app voorlopig blijft ondersteunen. Maar als je op zoek bent naar een fitnesstracker voor de lange termijn, is het verstandig om ook naar andere merken te kijken vanwege de onzekerheid rondom de toekomst van Fitbit.

Related links:
Fitbit
Google