Problemen met oververhitting bij iPhone 15 Pro

Problemen met oververhitting bij iPhone 15 Pro

Uncategorized

Het nieuwste model iPhone heeft te maken met oververhittingsproblemen als gevolg van een bug in de iOS 17-software, bevestigt fabrikant Apple na klachten van gebruikers. Bij het updaten van apps moet het toestel extra hard werken, wat resulteert in abnormale hitteontwikkeling.

Apple heeft de afgelopen dagen honderden klachten ontvangen van gebruikers die merkten dat hun nieuwe iPhone extreem warm werd. Sommige gebruikers hebben zelfs thermometers naast hun iPhone 15 Pro of Pro Max geplaatst, waaruit bleek dat de temperaturen opliepen tot ruim boven de 38 graden Celsius.

Het bedrijf heeft aangegeven te werken aan een oplossing. Een toekomstige update van het besturingssysteem moet het probleem verhelpen. Daarnaast werkt Apple samen met app-ontwikkelaars om ook problemen veroorzaakt door updates van externe apps op te lossen, zoals Instagram, de Uber-app en het spel Asphalt 9. Het probleem met Instagram is inmiddels al verholpen.

Volgens Apple vormen de oververhittingsproblemen geen veiligheids- of gezondheidsrisico en hebben ze ook geen nadelige invloed op de langetermijnprestaties van de telefoon. De telefoons kunnen warmer aanvoelen vanwege hun titanium behuizing, die beter hitte afvoert dan oudere roestvrijstalen modellen.

Dit is niet de eerste keer dat Apple te maken heeft met problemen bij hun telefoons. Vorige maand werd er in Frankrijk een verkoopverbod opgelegd voor de iPhone 12 vanwege te hoge stralingsniveaus. Apple heeft deze niveaus verminderd met een software-update, waardoor het verkoopverbod binnenkort wordt opgeheven.

In Nederland is er nooit een verkoopverbod geweest voor de iPhone 12. De Nederlandse toezichthouder concludeerde wel dat het toestel soms te veel straling afgeeft, maar dat dit geen directe gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.