Apple kondigt iPhone 15 en iOS 17 aan

Apple kondigt iPhone 15 en iOS 17 aan

Uncategorized

Apple heeft tijdens het Wonderlust-evenement officieel de iPhone 15 aangekondigd, vergezeld door de release van iOS 17. Dit jaar worden er veel nieuwe functies toegevoegd aan de iPhone met deze grote update. Enkele van de nieuwe functies zijn de StandBy-modus, waardoor de iPhone als wekker kan worden gebruikt, een verbeterde AirDrop-functie genaamd NameDrop, de mogelijkheid om Apple Maps offline te gebruiken, het delen van de locatie van een AirTag met meerdere personen en het herkennen van huisdieren in de Fotobibliotheek om profielen voor hen aan te maken.

De release van iOS 17 staat gepland voor maandag 18 september. De update zal waarschijnlijk ’s avonds tussen 18.00 en 19.00 uur Nederlandse tijd beschikbaar zijn. Om iOS 17 te installeren, ga je naar de instellingen van je iPhone en selecteer je ‘Algemeen > Software-update’. Tik op ‘Download en installeer’ om de software op je telefoon te zetten. Als je automatische updates hebt ingeschakeld, wordt je iPhone automatisch bijgewerkt, maar dit kan ’s nachts gebeuren, waardoor je een dag moet wachten om met iOS 17 aan de slag te kunnen.

Houd er rekening mee dat iOS 17 niet beschikbaar zal zijn voor oudere iPhone-modellen. Deze toestellen zullen iOS 16 behouden en ontvangen geen nieuwe functies. Ze zullen echter nog steeds beveiligingsupdates ontvangen. Voor meer informatie over welke iPhones iOS 17 ondersteunen, kun je hier kijken.

Naast iOS 17 worden er ook vijf andere grote software-updates gelanceerd door Apple op dezelfde avond. Dit jaar worden de updates gelijktijdig uitgebracht, wat betekent dat je meerdere Apple-apparaten tegelijkertijd kunt bijwerken.

Blijf op de hoogte van iOS 17 door je aan te melden voor onze nieuwsbrief en download de gratis iPhoned-app. Zo mis je nooit meer nieuws over Apple.