Het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van deze week

Het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van deze week

Uncategorized

Het was een drukke week in Apple-land, met een event vol aankondigingen. Apple heeft officieel de iPhone 15 aangekondigd tijdens het Wonderlust-event. Samen met de nieuwe iPhone wordt ook de iOS 17 update gelanceerd.

Met iOS 17 komen er veel nieuwe en handige functies naar de iPhone, zoals de Stand-by modus en NameDrop voor beter gebruik van AirDrop. Maar wanneer kun je al deze functies op je iPhone verwachten?

Bij het iPhone 15-event heeft Apple ook andere nieuwe producten onthuld, waaronder de reguliere iPhone 15 met een 48-megapixelcamera en Dynamic Island. De Pro Max-versie heeft een extra zoommogelijkheid dankzij een nieuwe lens. Naast de iPhones heeft Apple ook nieuwe Apple Watches en AirPods geïntroduceerd.

In Frankrijk is de verkoop van de iPhone 12 tijdelijk verboden vanwege te hoge elektromagnetische straling. Apple heeft twee weken de tijd om aanpassingen te maken. Nederland overweegt een vergelijkbare maatregel. Dit kan gevolgen hebben voor zowel Apple als voor eigenaren van een iPhone 12.

De iPhone 15 Pro, het nieuwe topmodel van Apple, heeft veel nieuwe functies, zoals de nieuwe actieknop en een verbeterde camera. De telefoon maakt gebruik van de nieuwe A17 Pro-chip met 3nm-technologie. Daarnaast heeft de iPhone 15 Pro ook een nieuwe titanium behuizing.

Dankzij de aankondiging van de iPhone 15 Pro is de prijs van de iPhone 14 Pro flink gedaald. De iPhone 14 Pro is een krachtige smartphone die nu goedkoper te verkrijgen is. Voor gebruikers die niet geïnteresseerd zijn in de nieuwe functies van de iPhone 15 Pro kan de iPhone 14 Pro een goede keuze zijn.

Apple heeft de officiële releasedatum bekendgemaakt voor macOS Sonoma, de grote software-update voor Mac-gebruikers.

Hoewel de iPad Air tijdens het event afwezig was, werkt Apple volgens analist Mark Gurman al aan de iPad Air 6.

Apple heeft besloten te stoppen met de verkoop van de iPhone 13 mini. Dit betekent dat er geen kleine iPhone meer beschikbaar is met een randloos scherm en Face ID.

Dit was het belangrijkste Apple- en iPhone-nieuws van deze week, voor meer nieuws kun je terecht op iPhoned.