Inzicht in de kosten van het opladen van elektrische voertuigen

Uncategorized

Terwijl regeringen over de hele wereld werken om over te schakelen van voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden naar voertuigen die op elektriciteit rijden, winnen elektrische voertuigen of EV’s snel aan populariteit. Hoewel het milieu een belangrijke factor is in deze verschuiving, worden consumenten ook gemotiveerd door de kostenbesparingen die elektrische voertuigen met zich meebrengen. In dit bericht bespreken we hoeveel het kost om een elektrische auto op te laden, samen met enkele methoden om uw oplaadkosten te schatten.


Wat is de prijs van het opladen van een EV?
De oplaadkosten van een elektrische auto zijn afhankelijk van verschillende factoren en kunnen daarom niet worden gegeneraliseerd. Deze omvatten uw lokale elektriciteitsprijzen, het rijbereik van uw auto, het soort oplader dat u gebruikt en het netwerk waarvan u deel uitmaakt. U kunt echter een generieke kostprijs bepalen door een eenvoudige berekening toe te passen.


De kosten van elektriciteit:
De prijs van stroom is een belangrijke factor bij het bepalen hoeveel het kost om uw elektrische voertuig op te laden. U moet de kosten per kilowattuur (kWh) vinden op uw meest recente elektriciteitsrekening om deze kosten te bepalen. De elektriciteitskosten in de VS bedragen ongeveer $ 0,14 per kWh.


Formule voor het opladen van elektrische auto’s:
De oplaadkosten voor elektrische voertuigen worden berekend aan de hand van deze formule: Cost to Charge = (Autobereik / Actieradius per kWh) × Kosten per kWh. Deel als eerste stap de actieradius van uw elektrische auto in mijlen door de actieradius per kWh. Voeg als tweede stap uw kosten per kWh toe aan deze waarde.


Thuis een elektrisch voertuig opladen:
U moet uw kosten per kWh kennen, het gemiddelde aantal kilometers dat uw auto per kWh haalt en de actieradius van uw auto in mijlen om de kosten te bepalen van het thuis opladen van uw elektrische voertuig. Zodra u over deze gegevens beschikt, kunt u de bovengenoemde procedure gebruiken om de prijs te bepalen. De prijs voor het opladen van een auto zou bijvoorbeeld $ 16,80 zijn als u $ 0,14 per kWh betaalt, uw voertuig gemiddeld drie mijl per kWh rijdt en een actieradius van 360 mijl heeft.


Elektrisch voertuig opladen via een commerciële lader:
Vanwege prijsverschillen tussen netwerken is het moeilijker om de kosten van het opladen van uw elektrische voertuig met een commerciële lader te berekenen. U kunt echter nog steeds de bovengenoemde methode gebruiken als u op de hoogte bent van uw kosten per kWh bij een bepaald netwerk. Als het netwerk bijvoorbeeld $ 0,21 per kWh in rekening brengt, kost het opladen van uw elektrische auto $ 25,20 met een totaal bereik van 360 mijl en een gemiddeld bereik van drie mijl per kWh.


Ook al hebben elektrische auto’s meer tijd nodig om bij te tanken dan traditionele voertuigen, toch kunt u in de loop van de tijd een aanzienlijk bedrag besparen. U kunt besparen op uw uitgaven en toch genieten van de voordelen van een elektrische auto door deze thuis op te laden of door een maandlidmaatschap aan te schaffen. U kunt berekenen hoeveel het kost om uw elektrische auto op te laden door rekening te houden met de factoren die in dit artikel worden besproken, die u zullen helpen uw oplaadkosten te bepalen en u te helpen verstandige beslissingen te nemen met betrekking tot uw autobezit.