Instagram experimenteert met het uitschakelen van leesbevestigingen in DM’s

Instagram experimenteert met het uitschakelen van leesbevestigingen in DM’s

Uncategorized

Instagram, het populaire sociale mediaplatform, is bezig met het testen van een nieuwe functie waarmee gebruikers de leesbevestigingen in hun directe berichten (DM’s) kunnen uitschakelen. Momenteel kunnen gebruikers zien of hun berichten zijn gezien door de ontvanger, maar deze nieuwe functie zal de privacy van gebruikers vergroten door deze informatie te verbergen.

Volgens bronnen binnen Instagram is de functie momenteel in de testfase, maar er is nog geen officiële aankondiging gedaan over wanneer deze breed beschikbaar zal zijn voor alle gebruikers. Dit nieuws werd bekendgemaakt door CEO Mark Zuckerberg en het hoofd van Instagram, Adam Mosseri, tijdens een Instagram-broadcast.

De mogelijkheid om leesbevestigingen uit te schakelen bestaat al langer op andere platforms die eigendom zijn van Meta, zoals WhatsApp. Het is echter nog onduidelijk of deze functie ook naar Messenger zal worden gebracht.

Met deze nieuwe functie wil Instagram tegemoetkomen aan de wensen van gebruikers die meer controle willen over hun privacy op het platform. Het uitschakelen van leesbevestigingen stelt gebruikers in staat om berichten te verzenden zonder dat de ontvanger weet of en wanneer ze zijn gezien. Dit kan vooral handig zijn in situaties waarin gebruikers discreet willen communiceren of waarin zij niet willen dat anderen weten dat zij hun berichten hebben gelezen.

Het is vermeldenswaard dat deze functie nog steeds in de testfase zit en er geen exacte releasedatum is vastgesteld. Instagram zal ongetwijfeld de feedback van gebruikers meenemen bij het finetunen van deze functie voordat deze breed wordt uitgerold.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat zijn leesbevestigingen in Instagram DM’s?

Leesbevestigingen in Instagram DM’s laten gebruikers weten of hun verzonden berichten zijn gezien door de ontvanger. Een vinkje onder het bericht geeft aan dat het bericht is gezien.

2. Waarom overweegt Instagram het uitschakelen van leesbevestigingen?

Het uitschakelen van leesbevestigingen geeft gebruikers meer controle over hun privacy en stelt hen in staat berichten te verzenden zonder dat anderen weten of en wanneer ze zijn gezien.

3. Is het uitschakelen van leesbevestigingen al beschikbaar voor alle Instagram-gebruikers?

Nee, op dit moment is de functie nog in de testfase en er is nog geen officiële aankondiging gedaan over wanneer deze breed beschikbaar zal zijn.