Inmarsat-satelliet klaar om ononderbroken connectiviteit over de Atlantische Oceaan te bieden

Uncategorized

Een SpaceX Falcon 9-raket gaat de nieuwe Inmarsat 6 F2-satelliet de ruimte in brengen. Dat meldt de in Londen gevestigde communicatiesatellietoperator Inmarsat. Het ruimtevaartuig zal in de geostationaire baan worden geplaatst, 36.000 kilometer boven het oppervlak van de planeet. Het wordt aangedreven door elektrische voortstuwing en is vervaardigd door Airbus. Vliegtuigen en schepen zullen tot 2040 zonder onderbreking verbinding kunnen maken tussen de Amerikaanse oostkust en de Atlantische Oceaan.


Er zijn 20 bestuurbare breedband Ka-band beams die breedbandtoegang bieden aan vliegtuigen en schepen op zee. Ze maken deel uit van de dual-band communicatielading waarmee de Inmarsat 6 F2 is gebouwd. Er is ook een L-band payload, die is ontworpen voor toepassingen die een lagere bandbreedte vereisen. De L-band payload vervangt de Inmarsat 4-serie. Inmarsat 4-serie is een vloot van vier L-band communicatiesatellieten die tussen 2005 en 2013 zijn ingezet. Elke Inmarsat 6-satelliet biedt 50% meer L-band communicatiecapaciteit in vergelijking met de hele Inmarsat 4-vloot.


Geavanceerde signaalverwerking op de Inmarsat 6 F2 maakt de vorming van stralen op aarde en hun real-time beweging mogelijk. De kracht van de satelliet kan worden geconcentreerd waar het nodig is op het oppervlak van de planeet. Dit biedt betrouwbare communicatie met gebruikers te land, ter zee en in de lucht. Het ruimteschip is een van de grootste ter wereld. Het heeft een carrosserie ter grootte van een dubbeldekkerbus en een spanwijdte ter breedte van een Boeing 767-vliegtuig.


Het lanceervenster van 89 minuten voor de Falcon 9-raket vanaf het Space Launch Complex 40 van Cape Canaveral Space Force Station zal hem oostwaarts sturen vanaf de Space Coast in Florida. De herbruikbare booster van de eerste trap van de raket zal naar verwachting landen op een droneschip in de Atlantische Oceaan. Inmarsat 6 F2 wordt gelanceerd in een verlengde geostationaire baan om de aarde. Het heeft een hoogte van 155 tot 21.561 mijl, waarbij de bovenste trap twee motorontstekingen gebruikt. Verwacht wordt dat het ruimtevaartuig van 12.048 pond na 32 minuten van de missie van de Falcon 9-raket zal scheiden.


Nadat het I6 F2-ruimtevaartuig in een baan om de aarde is gekomen, doorloopt het een reeks gezondheidscontroles en zet het zijn energieopwekkende zonnepanelen gedeeltelijk in. Het ruimtevaartuig zal vervolgens in een veilige baan boven de atmosfeer worden voortgestuwd. Dit wordt gedaan door de stuwraketten. Hierna zal het grondteam de opdracht geven om de zonnepanelen volledig in te zetten en de 9 meter lange L-band antennereflector de volgende week in te zetten. Het ruimtevaartuig gaat zijn elektrische voortstuwingssysteem gebruiken. Dit wordt gedaan door zijn baan nauwkeurig om te vormen, cirkelvormig te maken en van een hoogte van 27 graden naar een locatie precies boven de evenaar te gaan.


Tot ongeveer 2040 zal Inmarsat 6 F2 smalbandige L-banddiensten blijven leveren die worden gebruikt bij maritieme activiteiten over de hele wereld. Volgens het bedrijf zijn er plannen om in de toekomst meer Ka-band-satellieten te lanceren. Twee Ka-band-instrumenten zullen worden ingezet op satellieten in een baan met een hoge helling om de breedbanddekking boven het Noordpoolgebied te verbeteren. Ze zullen naar verwachting later dit jaar op een andere SpaceX-raket vanuit Californië worden gelanceerd.


Tegen de tijd dat de Inmarsat 6 F2-satelliet in september in een geostationaire baan om de aarde komt, zal hij operationeel zijn. Het zal tot het jaar 2040 een constante verbinding kunnen onderhouden met consumenten langs de oostkust van de VS en over de Atlantische Oceaan. Geavanceerde signaalverwerkingsmogelijkheden, bestuurbare Ka-band-stralen en een L-band-lading aan boord van de satelliet maken het de perfecte optie voor betrouwbare connectiviteit en communicatie over land, zee en lucht.