Ingenuity Mars-helikopter vliegt tussen de vliegvelden van de Rode Planeet tijdens recordbrekende 46e vlucht

Uncategorized

Ingenuity, de kleine drone-helikopter die de aandacht van de wereld heeft getrokken, heeft het opnieuw gedaan. De 46e reis van de helikopter voerde tussen de vliegvelden “Eta” en “Theta”. Dit was over een afstand van ongeveer 445 meter. Het Jet Propulsion Laboratory van NASA stelt dat het doel van de missie was om de helikopter te verplaatsen. Daarnaast was het om potentiële vliegveldlocaties te onderzoeken.
Ingenuity’s vlucht van 135,9 seconden was de langste en snelste tot nu toe. Het had een gemiddelde hoogte van 39 voet (12 meter) en een topsnelheid van 11,9 mph (5,3 meter per seconde). De helikopter van vier pond (1,8 kg) heeft al 50 keer gevlogen. Het heeft zijn oorspronkelijke manifest van vijf vluchten met een factor tien overschreden.


Een belangrijke ontwikkeling in de verkenning van de ruimte is de Ingenuity-helikopter. In februari 2022 schreef het geschiedenis door als eerste object ooit op Mars te vliegen. Bovendien kon het onder Perseverance landen in Jezero Crater. Sindsdien is bewezen dat het volledig functioneel is. Zijn mandaat is uitgebreid met het helpen van Percy bij het zoeken naar prehistorisch leven in Jezero Crater. Jezero Crater was ooit de locatie van een oude rivierdelta.


Twee monsterhelikopters zullen nu deel uitmaken van de gezamenlijke missie van NASA en de European Space Agency om monsters van Mars op te halen. De twee reservehelikopters gaan monsters nemen die Percy aan de oppervlakte heeft verstopt. De monsters zijn verborgen in de vorm van identieke lichtzwaarden als Percy ze niet naar de lander zelf kan vervoeren.


Er loopt momenteel een campagne van acht maanden, bekend als “Delta Top”, voor vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Ze doen hun studie in een gebied waar het lijkt alsof er ooit een meer en een rivierdelta hebben bestaan. Dit suggereert dat er misschien miljarden jaren geleden leven was. NASA heeft lang gezocht naar bewijs van prehistorisch leven op Mars. De prestatie van de Ingenuity-helikopter heeft dat doel een stap dichterbij gebracht.


De Ingenuity-helikopter is een verbluffende weergave van menselijke creativiteit en technologisch succes. Zijn missies naar Mars verlegden de grenzen van wat denkbaar was voor ruimteverkenning. Bovendien creëerde het nieuwe mogelijkheden voor academisch onderzoek. Voor mensen over de hele wereld heeft Ingenuity’s prestatie als inspiratiebron gediend. Het heeft het grote potentieel van robots en automatisering van ruimteverkenning aangetoond.


Zolang Ingenuity op Mars actief is, zal het duidelijk zijn dat NASA’s zoektocht naar prehistorisch leven op de Rode Planeet niet kan functioneren zonder deze kleine helikopter. Het succes van Ingenuity is een monument voor de kracht van menselijke nieuwsgierigheid, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen. Bovendien toont het de positieve vooruitzichten voor ruimtevaart.