Ontwikkelaar Ascendant Studios ontslaat bijna helft personeel na tegenvallende verkoopcijfers game

Ontwikkelaar Ascendant Studios ontslaat bijna helft personeel na tegenvallende verkoopcijfers game

Uncategorized

Ascendant Studios heeft bijna de helft van zijn personeel de laan uitgestuurd, kort nadat de ontwikkelaar zijn game Immortals of Aveum in de tweede helft van augustus heeft uitgebracht. Naar verluidt zijn de ontslagen te wijten aan de slechte verkoopcijfers van de game.

De ceo van Ascendant Studios, Bret Robbins, heeft op het sociale medium X gedeeld dat ongeveer 45 procent van het team wordt ontslagen. Robbins noemt het een ‘moeilijke, maar noodzakelijke beslissing’ en voegt eraan toe dat de studio betrokkenen helpt bij het vinden van een nieuwe baan.

Volgens Polygon had Ascendant Studios ongeveer tachtig tot honderd mensen in dienst en zijn naar verluidt veertig personen ontslagen. Een voormalig medewerker heeft aan het medium laten weten dat de ontslagronde te wijten is aan de teleurstellende verkoopcijfers van Immortals of Aveum.

Immortals of Aveum is gemengd ontvangen door critici, met een score van 70 op Metacritic. De tegenvallende cijfers zijn mogelijk ook deels te wijten aan de hoge technische eisen van de game. Volgens The Verge kan minder dan 9 procent van de pc’s de game draaien.

De firstpersonshooter Immortals of Aveum is op 22 augustus uitgebracht voor de PlayStation 5, Xbox Series X en S, en pc. Tweakers heeft onlangs een review van de game gepubliceerd, die wordt uitgegeven door Electronic Arts.