CEO van Ascendant Studios ontslaat helft van personeel vanwege tegenvallende verkoopresultaten van Immortals of Aveum

CEO van Ascendant Studios ontslaat helft van personeel vanwege tegenvallende verkoopresultaten van Immortals of Aveum

Uncategorized

De CEO van Ascendant Studios, de ontwikkelaar van de magische shooter Immortals of Aveum, heeft de helft van zijn personeel ontslagen. Dit werd deze week bekendgemaakt tijdens een vergadering. Naar schatting had de studio voor de ontslagronde 80 tot 100 werknemers in dienst, maar ongeveer 40 mensen zijn nu hun baan kwijt.

De ontslagen worden toegeschreven aan de tegenvallende verkoopcijfers van Immortals of Aveum. De game, die op 22 augustus werd uitgebracht voor PlayStation 5, Windows PC en Xbox Series X, kreeg gemengde recensies. Een voormalige werknemer gaf de game een beoordeling van 6 op 10, waarbij hij kritiek uitte op de vijanden en graphics, maar de gameplay als prima bestempelde. Bovendien is Immortals of Aveum een veeleisend spel dat niet goed draait op veel pc’s.

Volgens SteamDB bereikte de game kort na de lancering een piek van 751 spelers. Echter, minder dan een maand later was dit aantal gedaald naar slechts 74 spelers. Deze cijfers zijn teleurstellend voor een spel met een groot budget. Een voormalige werknemer vertelde dat Immortals of Aveum waarschijnlijk een van de slechtst verkopende Originals van Electronic Arts is.

De tegenvallende verkoopcijfers hebben geleid tot eerdere ontslagen bij Ascendant Studios en nu dus tot de recente ontslagronde. Het is een moeilijke situatie voor het team achter de game en de toekomst van Ascendant Studios is onzeker.