Problemen met iPhone updates voor toestellen met een niet-originele accu

Problemen met iPhone updates voor toestellen met een niet-originele accu

Uncategorized

Een recent rapport van reparatiesite iFixit onthult dat sommige iPhones met een niet-originele accu geen software-updates kunnen uitvoeren. Hoewel Apple nog niet heeft gereageerd op deze kwestie, blijkt uit meldingen van gebruikers dat bij het updaten van hun toestemming de verificatie mislukt.

Deze verificatiefout doet zich voor, zelfs wanneer de iPhone is verbonden met internet, wat erop wijst dat er een ander probleem is. Voorheen kwam dit probleem alleen voor bij Europese modellen, maar nu blijkt het ook in de Verenigde Staten voor te komen. Het lijkt momenteel alleen van invloed te zijn op de iPhone 11 en nieuwere modellen.

Apple adviseert gebruikers die hiermee te maken krijgen dat ze de reparatie van hun iPhone via Apple hadden moeten laten uitvoeren. Dit kan echter een uitdaging zijn, aangezien Apple-reparaties vaak duurder zijn en niet overal beschikbaar zijn. Het vervangen van de accu is een van de meest voorkomende reparaties die worden uitgevoerd.

Hoewel de reden achter deze blokkade onbekend blijft, heeft Apple in het verleden al maatregelen genomen om reparaties door derden te belemmeren. Dit omvat onder andere het stevig vastlijmen van accu’s, softwaremeldingen en het uitschakelen van belangrijke functies zoals automatische witbalans van het scherm of Face ID.

Met deze kwestie benadrukt Apple opnieuw de controle die het bedrijf probeert te behouden over de reparaties van zijn apparaten. Gebruikers worden beperkt in hun keuzevrijheid en zijn gedwongen om naar officiële Apple-reparatiewinkels te gaan, wat niet altijd een haalbare optie is.

FAQ:
1. Welke iPhones ervaren dit probleem met software-updates?
– Tot nu toe lijkt het probleem alleen voor te komen bij de iPhone 11 en nieuwere modellen.

2. Waarom adviseert Apple om reparaties bij officiële winkels te laten uitvoeren?
– Apple beweert dat hun reparaties van hogere kwaliteit zijn, maar het kan duurder zijn en er zijn niet altijd Apple-winkels in de buurt.

3. Heeft Apple in het verleden vergelijkbare beperkingen opgelegd aan externe reparaties?
– Ja, Apple heeft eerder maatregelen genomen om reparaties door derden te belemmeren, zoals het vastlijmen van accu’s en het uitschakelen van belangrijke functies.