Een oplossing gevonden voor iPhones met foutmelding ‘unable to verify update’

Een oplossing gevonden voor iPhones met foutmelding ‘unable to verify update’

Uncategorized

Niet alle iPhones getroffen

Recentelijk hebben iPhones over de hele wereld te maken gehad met een vervelende foutmelding genaamd ‘unable to verify update’. Gebruikers melden dat ze deze melding ontvangen, zelfs wanneer ze verbonden zijn met internet. Deze fout leek in eerste instantie alleen voor te komen bij de iPhone 11 en nieuwere modellen in Europa, maar is inmiddels ook op Amerikaanse iPhones waargenomen.

De oorzaak van deze foutmelding blijft vooralsnog een raadsel, maar het reparatiebedrijf iFixit gelooft niet dat Apple opzettelijk deze klanten frustreert. Apple raadt klanten aan om hun batterij te vervangen via de officiële kanalen, maar het lijkt erop dat dit niet altijd een oplossing biedt voor het probleem.

Niet alle iPhones met een niet-officiële batterij worden getroffen door de foutmelding. iFixit heeft waargenomen dat het probleem soms voorkomt op de iPhone 11 en nieuwere modellen, maar het is nog onduidelijk in welke situaties dit precies gebeurt. Om het mysterie rondom deze foutmelding op te lossen, roept iFixit gebruikers op om hun ervaringen te delen via een formulier op hun website.

De oplossing: updaten via de desktop

Gelukkig is er inmiddels een oplossing gevonden voor iPhones die te maken hebben met de ‘unable to verify update’ foutmelding. Deze fout treedt alleen op bij iPhones van het type iPhone 11 en nieuwer, die proberen om over-the-air te updaten. De oplossing voor dit probleem is eenvoudig: sluit je iPhone aan op een Mac of Windows-computer en voer de update via je desktop uit. Meer informatie over het updaten van je iPhone vind je in de onderstaande tip.

De impact op third-party reparatiebedrijven

Deze foutmelding doet denken aan een andere hardnekkige foutmelding uit 2016, genaamd ‘foutcode 53’, die optrad bij iPhones waarvan het display was vervangen. Dit zorgde destijds voor veel problemen en reparaties waren moeilijk op te lossen. Apple heeft uiteindelijk een software-update uitgebracht om dit probleem te verhelpen, maar sindsdien zijn er nog steeds problemen bij iPhones met niet-originele schermen.

Dit soort problemen maakt het repareren van iPhones steeds moeilijker, en gebruikers zijn bang geworden om naar third-party reparatiebedrijven te gaan. Hierdoor komen deze kleine bedrijven in de problemen, ondanks dat ze hun uiterste best doen om een goede reputatie op te bouwen. Zelfs wanneer er met originele onderdelen wordt gewerkt, kunnen er nog steeds problemen optreden. iFixit pleit ervoor dat iPhones na reparatie geen verbinding meer maken met de Apple-servers om te checken of de gebruikte onderdelen wel origineel zijn.

FAQ:

1. Welke iPhones worden getroffen door de foutmelding ‘unable to verify update’?
– De foutmelding lijkt voornamelijk voor te komen bij de iPhone 11 en nieuwer, maar het is nog niet duidelijk in welke situaties dit precies gebeurt.

2. Wat is de oplossing voor deze foutmelding?
– Voor iPhones van het type iPhone 11 en nieuwer die over-the-air willen updaten, is de oplossing om de iPhone aan te sluiten op een Mac of Windows-computer en de update via de desktop uit te voeren.

3. Wat is er gebeurd met iPhones met niet-officiële batterijen?
– Niet alle iPhones met een niet-officiële batterij worden getroffen door de foutmelding. Het is echter raadzaam om je ervaringen met iFixit te delen via het formulier op hun website om te helpen het probleem verder op te lossen.