Huawei kondigt vierde generatie Watch GT aan

Huawei kondigt vierde generatie Watch GT aan

Uncategorized

Huawei heeft de vierde generatie van de Watch GT aangekondigd. De smartwatch is verkrijgbaar in twee varianten: 41mm en 46mm. Het grotere horloge heeft een achthoekige afwerking, terwijl de kleinere versie een ronde behuizing heeft.

De 46mm-variant van de Watch GT 4 heeft, net als zijn voorganger, een 1,43-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 466×466 pixels. Dit zorgt voor een pixeldichtheid van 326 pixels per inch. Bij de 41mm-versie is er een 1,32-inch display met dezelfde resolutie, wat resulteert in een pixeldichtheid van 352 pixels per inch. Beide horlogekasten zijn gemaakt van roestvrij staal.

De Watch GT 4 krijgt een nieuwe Stay Fit-app die onder andere het calorieverbruik van de gebruiker bijhoudt. Daarnaast heeft de GT 4 een vernieuwde hartslagmonitor en slaaptracker. De smartwatch kan ook de zuurstofsaturatie van het bloed en het stressniveau van de gebruiker meten. Bovendien kan de smartwatch informatie over de menstruatiecyclus van de gebruiker bijhouden. Volgens Huawei is de routebepaling verbeterd.

De accu van de 46mm-variant van de Watch GT 4 gaat, afhankelijk van het gebruik, acht tot veertien dagen mee. Met de always-onfunctie ingeschakeld gaat de accu maximaal vier dagen mee. Bij de 41mm-variant bedraagt de accuduur vier tot zeven dagen, en met always-on actief gaat de accu maximaal twee dagen mee. Er is geen informatie gedeeld over de soc (system-on-a-chip), maar naar verluidt betreft het een Arm Cortex M.

De kleinere versie van de Huawei Watch GT 4 is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en goud. De 46mm-variant is beschikbaar in zwart, bruin, grijs en groen. De adviesprijs van de GT 4 begint vanaf 250 euro. De 41mm-horloges worden vanaf 29 september verzonden en de 46mm-varianten vanaf 9 oktober. De smartwatches zijn compatibel met zowel Android- als iOS-smartphones.