Hoe AI-aangedreven software de bouwindustrie verandert

Hoe AI-aangedreven software de bouwindustrie verandert

Uncategorized

De bouwindustrie werd lang gezien als een trage adopteerder van nieuwe technologie. Maar met de opkomst van AI-aangedreven software verandert deze perceptie. Een bedrijf dat hierin vooroploopt, is DigiBuild, een softwarebedrijf voor de toeleveringsketen en bouwmaterialen dat OpenAI’s ChatGPT gebruikt om de efficiëntie te verbeteren en kosten te besparen voor zijn klanten.

DigiBuild zal de revolutionaire resultaten van zijn AI-aangedreven programma onthullen tijdens een evenement in Miami. De vroege gebruikers van deze technologie zeggen dat de efficiëntie- en kostenbesparende maatregelen die AI biedt de $10 biljoen sector van de wereldeconomie ingrijpend zullen veranderen.

De bouwindustrie heeft het moeilijk met supply chain-problemen en hoge materiaalkosten als gevolg van de pandemie. DigiBuild’s software heeft tot doel ontwikkelaars en aannemers geld te besparen en hun planning te verbeteren. De hulp van AI heeft hierbij een opmerkelijke boost gegeven.

Voor zover bekend is DigiBuild het eerste bedrijf dat ChatGPT in de bouwtoeleveringsketen introduceert. Het bedrijf wordt gesteund door grote investeerders, waaronder Y Combinator, dat OpenAI CEO Sam Altman heeft opgeleid, en heeft een exclusief Slack-kanaal met OpenAI waardoor experts samen kunnen werken.

DigiBuild bestaat al vijf jaar en heeft het werk van het doorzoeken van leveranciers om materialen te vinden en planningen uit te werken al geautomatiseerd. Met behulp van taalleermodellen heeft het bedrijf de zaken naar een hoger niveau getild.

“ChatGPT heeft ons naar een hoger niveau gebracht”, aldus DigiBuild CEO Robert Salvador. “Supersonisch.”

Salvador bood een praktijkvoorbeeld van hoe AI-aangedreven software een van DigiBuild’s klanten, VCC Construction, heeft geholpen geld te besparen. De klant had kastplanken nodig voor een project in Virginia, en de aannemer kon slechts één offerte vinden voor $150.000 met beperkte beschikbaarheid. Met een druk op de knop vond DigiBuild een leverancier in het Midwesten die de planken leverde voor $70.000 binnen enkele weken.

“In plaats van meerdere uren te besteden om misschien vijf of zes leveranciers te vinden, kan ChatGPT er 100 vinden en zelfs het bereiken automatiseren en communicatie beginnen met die 100 leveranciers en zeggen: ‘Hoi, wij zijn DigiBuild. We moeten dit type deur vinden. Kun je een offerte geven en het hierheen sturen?'” aldus Salvador. “We kunnen in één minuut met 100 leveranciers praten in plaats van misschien met een handvol in een paar uur.”

Salvador zegt dat de voordelen van AI-aangedreven software enorm zullen zijn voor de bouwindustrie, die laat is met haar digitale transformatie. Hij verwacht dat de technologie wijdverspreid zal worden geadopteerd en voorspelt dat het “marktveranderend” zal zijn.

Ter conclusie is DigiBuild een perfect voorbeeld van hoe AI-aangedreven software de bouwindustrie verandert door efficiëntie te bieden en kosten te besparen. Met behulp van taalleermodellen kunnen bouwbedrijven sneller leveranciers en materialen vinden en tegen een lagere kostprijs, wat resulteert in betere planningen en meer kosteneffectieve projecten. Het blijft nog afwachten hoe wijdverspreid AI-aangedreven software zal worden geadopteerd in de bouwindustrie, maar de voordelen zijn duidelijk en bedrijven die vroege gebruikers zijn, zullen ongetwijfeld een aanzienlijk voordeel hebben ten opzichte van hun concurrenten.