Het EV-kortingsprogramma van $ 4.000 in Illinois komt tot stilstand wegens gebrek aan fondsen

Uncategorized

Illinois heeft een aanzienlijke inspanning geleverd om zijn burgers aan te moedigen over te stappen op elektrische voertuigen (EV’s) door een korting van $ 4.000 op de kosten van een nieuwe EV of $ 1.500 op de prijs van een elektrische motorfiets te geven. De Illinois Climate and Equitable Jobs Act voorzag in financiering voor het Illinois Electric Vehicle Rebate Program, en in totaal was $ 17.909.043,51 gereserveerd voor het initiatief.


Helaas hebben meer mensen zich aangemeld voor het programma dan er geld is om het te ondersteunen. De eerste financieringscyclus van het programma liep van 1 juli tot 30 september; dankzij aanvullende financiering waren er echter ook kortingen beschikbaar van 1 november tot en met 31 januari 2023. Het bureau heeft gezegd dat ze nog steeds aanvragen aannemen van mensen met een laag inkomen, die de voorkeur krijgen van het programma, ondanks de enorme vraag . Er moet echter aan worden herinnerd dat de korting afhankelijk is van fondsen en dat niet iedereen die heeft ingediend in aanmerking zou komen voor een korting.


De auto moet aan specifieke normen voldoen om in aanmerking te komen voor het Illinois Electric Vehicle Rebate Program. Eerst moet de auto worden opgeladen door hem in het stopcontact te steken en elektriciteit te gebruiken, alleen voor stroom en benzine. Het voertuig moet ook een vergunning hebben om op de openbare weg te mogen rijden. Elektrische bromfietsen, elektrische terreinwagens, hybride elektrische voertuigen en elektrische voertuigen met een groter bereik die bovendien een hulpmotor of conventionele aandrijving hebben, komen niet in aanmerking voor het programma.


Naast deze fundamentele voorwaarden zijn er verschillende kwalificatievoorwaarden waaraan de koper moet voldoen. Ten eerste, zowel op het moment van de aankoop van de auto als wanneer de korting wordt verstrekt, moet de koper in Illinois wonen. Ten tweede komen geen gehuurde of leaseauto’s in aanmerking voor de korting; het voertuig moet worden gekocht bij een dealer die in het bezit is van een vergunning van de staatssecretaris van Illinois. Bovendien kan de auto niet eerder het onderwerp zijn geweest van een Illinois EV-teruggave en kan de korting niet hoger zijn dan de kosten van het voertuig.


Bovendien moet de koper het eigendom van de auto gedurende ten minste 12 maanden na de aankoopdatum houden en daarna 90 dagen de tijd hebben om een terugbetalingsaanvraag in te dienen. De koper moet verschillende stukken papierwerk overleggen, waaronder een kopie van de aankoopfactuur, het aankoopbewijs, de autoregistratie en IRS W-9- of W-8-formulieren om in aanmerking te komen voor de korting.


Wat betreft het informeren van mensen over de voordelen van elektrische auto’s en het motiveren van mensen om over te stappen, is het Illinois Electric Vehicle Rebate Program een enorm succes geweest. Het bureau heeft moeilijke beoordelingen moeten maken over wie de kortingen zou ontvangen vanwege de enorme vraag naar de kortingen, die de beschikbare financiering aanzienlijk overtrof. Desondanks heeft de organisatie gezegd dat ze de aanvragen van huishoudens met een laag inkomen nog steeds in overweging zullen nemen, en men hoopt dat volgende financieringscycli grotere vergoedingen mogelijk zullen maken.