Nieuwe techniek van Google meet hartslag met oordopjes

Nieuwe techniek van Google meet hartslag met oordopjes

Uncategorized

Wetenschappers bij Google hebben een nieuwe techniek ontwikkeld waarmee ze de hartslag van mensen nauwkeurig kunnen meten met behulp van normale oordopjes met geluidsonderdrukking. In plaats van de gebruikelijke techniek met lichtimpulsen, maakt deze techniek gebruik van ultrasone geluidsgolven.

De geluidsgolven worden afgevuurd op de binnenkant van het oor en het teruggekaatste geluid wordt gemeten met de ingebouwde microfoon in de oordopjes met Active Noise Cancelling (ANC). Door verstoringen onder het huidoppervlak te meten, veroorzaakt door het bloed dat erdoorheen stroomt, kan de hartslag geregistreerd worden.

Wat deze techniek bijzonder maakt, is dat het ook werkt wanneer de oordoppen muziek afspelen. Er zijn echter wel problemen bij een luidruchtige omgeving en wanneer het lichaam in beweging is. Google beweert echter dat deze problemen kunnen worden opgelost door meerdere frequenties te gebruiken en daaruit de meest accurate resultaten te selecteren.

De technologie is getest op 153 proefpersonen en de onderzoekers hebben een mediane foutmarge van 3,21% bij het meten van de hartslag en 2,70% bij het meten van de variabiliteit van de hartslag bereikt. Dit biedt veelbelovende mogelijkheden voor het monitoren van de gezondheid.

Google-onderzoekers stellen dat elke oordop met ANC in de toekomst uitgerust kan worden met een hartslagmeter door middel van een software-upgrade. Hoewel dit nog een onderzoek is en nog niet bekend is of Google deze technologie daadwerkelijk zal toevoegen aan hun producten, opent dit nieuwe perspectieven voor het gebruik van oordopjes als gezondheidsmonitor.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Hoe werkt de nieuwe techniek van Google om de hartslag te meten?
De nieuwe techniek van Google maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven die worden afgevuurd op de binnenkant van het oor. Het teruggekaatste geluid wordt gemeten met de ingebouwde microfoon in oordopjes met Active Noise Cancelling (ANC). Door verstoringen onder het huidoppervlak te meten, veroorzaakt door het bloed dat erdoorheen stroomt, kan de hartslag nauwkeurig worden geregistreerd.

2. Werkt deze techniek ook wanneer de oordoppen muziek afspelen?
Ja, de techniek werkt ook wanneer de oordoppen muziek afspelen. Er zijn echter wel problemen bij een luidruchtige omgeving en wanneer het lichaam in beweging is. Google beweert echter dat deze problemen kunnen worden opgelost door meerdere frequenties te gebruiken en daaruit de meest accurate resultaten te selecteren.

3. Is deze techniek al beschikbaar op de markt?
Nee, op dit moment is het nog een onderzoek en is het niet bekend of Google deze technologie daadwerkelijk aan hun producten zal toevoegen. Het biedt echter veelbelovende mogelijkheden voor het gebruik van oordopjes als gezondheidsmonitor.