Super Mario RPG Remake: Een Nostalgische Herbeleving van een Klassieker

Super Mario RPG Remake: Een Nostalgische Herbeleving van een Klassieker

Uncategorized

De wereldberoemde loodgieter, Super Mario, heeft het maar druk de laatste tijd. Nauwelijks bekomen van zijn avontuur in Super Mario Bros. Wonder staat het volgende verhaal alweer voor de deur. In 1996 werd Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars met veel enthousiasme ontvangen door fans. Met deze game werd voor het eerst het turn-based role-playing genre geïntroduceerd in de Mario franchise, een genre dat nu niet meer weg te denken is met titels als Paper Mario en Mario & Luigi. Onlangs mochten wij alvast aan de slag met de remake van Super Mario RPG.

Het verhaal begint wanneer Mario, in zijn eeuwige zoektocht naar het redden van prinses Peach, terechtkomt in het kasteel van Bowser. Op het moment dat het gevecht bijna ten einde is, wordt het kasteel getroffen door een gigantisch levend zwaard, met als gevolg dat Peach, Mario en Bowser weggeblazen worden door de enorme kracht. Nu de brug naar het kasteel vernietigd is, moet Mario op zoek naar hulp in de Mushroom Kingdom. Het is het begin van een betoverend verhaal waarin Mario samen met zijn vrienden de strijd aangaat tegen de kwaadaardige indringers.

De remake van Super Mario RPG blijft trouw aan het origineel. De gevechten zijn turn-based, waarbij zowel jouw team als je tegenstanders om de beurt acties uitvoeren. Je kunt je aanvallen optimaliseren door op het juiste moment op een knop te drukken. Dit geldt zowel voor het aanvallen als het verdedigen. Elke aanval vereist een andere timing. Voor krachtigere aanvallen kun je Flower Points gebruiken. Zo kan Mario vuurballen afschieten en zijn vriend Mallow een bliksemaanval uitvoeren. Je zult klassieke vijanden tegenkomen, zoals Goombas, Shy Guys en Sky Troopas, maar ook minder bekende vijanden, zoals Frogogs. Elke vijand heeft zijn eigen sterke en zwakke punten die je slim kunt benutten.

Daarnaast zijn er ook andere gebruikelijke opties, zoals genezende spreuken en spreuken die je aanvalskracht beïnvloeden. Door items zoals paddenstoelen te gebruiken, kun je je levensbalk weer aanvullen. Hoewel de keuzemogelijkheden enigszins beperkt zijn, wordt het nooit saai dankzij de snelle gevechten. Met slechts een paar drukken op een knop kun je elke aanval uitvoeren, en elke animatie duurt maximaal drie seconden. Hierdoor duren standaardgevechten zelden langer dan enkele minuten. Het enige vervelende aspect zijn de herhalende deuntjes tijdens gevechten. Gelukkig biedt de muziek buiten de gevechten wel veel variatie. Bovendien heb je de keuze om te luisteren naar de originele muziek uit 1996 of de herwerkte versie.

Wanneer je niet aan het vechten bent, kun je rondlopen in de Mushroom Kingdom, waar je vijanden ziet rondzwerven op de kaart. Je kunt ze negeren of ervoor kiezen om te trainen. Tijdens onze speelsessie hoefden we echter niet veel te trainen. De meeste gebieden bestaan uit verschillende maps, die uiteindelijk leiden naar een eindbaasgevecht. Elke eindbaas heeft een uniek thema en aanvalspatroon, waardoor je goed moet nadenken over je strategieën. Deze gevechten bieden de nodige uitdaging en zorgen voor een voldaan gevoel wanneer je ze verslaat.

Naast de gevechten zijn er verschillende puzzels en geheime schatkisten te vinden. We kwamen meer dan eens platformpuzzels tegen die springvaardigheden vereisten. Het springen is natuurlijk Mario’s specialiteit, maar de precisie van de sprongen kan soms lastig zijn vanwege het isometrische camerastandpunt. Bovendien komt de looprichting van Mario niet altijd overeen met de richting die je aangeeft. Dit kan te maken hebben met het feit dat oudere spellen vaak werken met een verborgen raster waarbij personages alleen op vooraf bepaalde vakjes kunnen lopen. Soms lijken bepaalde animaties, zoals vijanden die rondspringen of rennende Toads, te snel te gaan. Een blik op het originele spel uit 1996 laat zien dat dit destijds ook al het geval was. Nintendo heeft dus echt oog voor detail en heeft gekozen voor een waarheidsgetrouwe remake.

FAQ:

Q: In welk jaar werd Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars uitgebracht?
A: Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars werd uitgebracht in 1996.

Q: Welke kenmerken heeft Super Mario RPG?
A: Super Mario RPG is een turn-based role-playing game met gevechten waarbij timing essentieel is. Spelers kunnen Flower Points gebruiken voor krachtigere aanvallen en kunnen genieten van een gevarieerde soundtrack.

Q: Welke bekende vijanden komen voor in Super Mario RPG?
A: In Super Mario RPG kom je bekende vijanden tegen zoals Goombas, Shy Guys en Sky Troopas, evenals minder bekende vijanden zoals Frogogs.

Q: Welke keuzes hebben spelers buiten de gevechten in Super Mario RPG?
A: Buiten de gevechten kunnen spelers rondlopen in de Mushroom Kingdom en vijanden negeren of trainen. Er zijn ook puzzels en geheime schatkisten te vinden voor extra uitdaging.

Q: Wat zijn de nadelen van de remake van Super Mario RPG?
A: Enkele nadelen van de remake zijn de herhalende deuntjes tijdens gevechten en de soms stroeve sprongmechanismen.