Forza Motorsport: Een Terugblik op de Intro en Gameplay

Forza Motorsport: Een Terugblik op de Intro en Gameplay

Uncategorized

Het is inmiddels bijna zeven jaar geleden sinds de laatste release van Forza Motorsport. Gedurende die tijd werden we beziggehouden met twee games uit de Forza Horizon-serie. Vanaf 10 oktober kunnen we echter het arcagevoel achter ons laten en ons weer richten op het echte werk in Forza Motorsport. Wij hadden al de kans om een voorproefje te krijgen van het spel.

Het is nog ongeveer een maand wachten op de release van Forza Motorsport, maar wij hebben al de kans gehad om de intro van het spel te spelen en weer even het gevoel terug te krijgen.

Vanaf het eerste moment is duidelijk dat Forza Motorsport nog steeds een lust voor het oog is. De auto’s, de circuits, de menu’s en de cutscenes zijn allemaal tot in de puntjes uitgewerkt en zullen veel autoliefhebbers doen watertanden. Hoewel we nog niet de volledige content van het spel hebben kunnen ontdekken, waren we al zeer onder de indruk van wat onze Xbox Series X op het scherm toverde.

Om ons meteen te laten verlangen naar meer, plaatst Forza Motorsport je bij de introductie achter een supersnelle raceauto die je in sneltreinvaart over het circuit laat scheuren. Het valt meteen op dat de auto’s extreem strak sturen. Dit hadden we natuurlijk wel verwacht, maar het is altijd fijn om het meteen te ervaren.

Het realisme is dus zeker weer aanwezig en de kunstmatige intelligentie (AI) draagt hier nog aan bij. Hoewel er nog steeds momenten zijn waarop de AI iets te strak vasthoudt aan de ideale lijn, een veelvoorkomende uitdaging bij racegames, gedraagt de AI zich over het algemeen zeer realistisch in Forza Motorsport. Zo gaan de AI-auto’s bijvoorbeeld onderling de strijd aan om een positie te veroveren of glijden ze wel eens van de baan af bij een kleine fout. Dit zijn kleine details die ervoor zorgen dat je het gevoel hebt echt in een race te zitten.

Het enige puntje waar we momenteel nog niet helemaal fan van zijn, is het geluid van de auto’s. We hebben nog niet met genoeg verschillende voertuigen kunnen rijden om er precies de vinger op te leggen, maar er is iets dat niet helemaal klopt.

Forza Motorsport is een racingsimulator in hart en nieren en streeft naar zo realistisch mogelijk rijden, maar ontwikkelaar Turn 10 Studios begrijpt ook dat niet iedereen even bedreven is in deze aspecten. Daarom zijn er vele toegankelijkheidsopties aan het spel toegevoegd, waardoor je de moeilijkheidsgraad en de assistentie volledig naar je eigen wens kunt instellen. Afhankelijk van de keuzes die je maakt, kun je meer of minder credits en XP verzamelen. Dit moedigt je aan om beter te worden en steeds minder assistentie te gebruiken.

De credits en XP worden toegevoegd aan je persoonlijke account. Credits kunnen gebruikt worden om nieuwe auto’s te kopen, maar dit hebben we nog niet kunnen testen. Elke auto heeft ook zijn eigen level, dat stijgt naarmate je er meer mee rijdt. Als je het goed doet, verdien je meer punten en stijgt het level sneller.

Het laten stijgen van het level van je auto is zeer belangrijk, omdat dit leidt tot het verdienen van CP (Car Points). Deze punten kun je gebruiken om je auto te verbeteren. Als je upgrades wilt toevoegen, kan dat alleen tot het aantal CP dat je hebt verzameld. Zelfs als je dus oneindig veel geld hebt, kun je niet simpelweg een nieuwe auto kopen en direct volledig uitrusten. Dit systeem zorgt ervoor dat je de auto echt onder de knie krijgt voordat je hem razendsnel maakt.