Grand Theft Auto 5 (GTA V) viert tiende verjaardag

Grand Theft Auto 5 (GTA V) viert tiende verjaardag

Uncategorized

Grand Theft Auto 5 (GTA V) bestaat deze maand tien jaar. Het is met 185 miljoen verkochte exemplaren een waar fenomeen gebleken. Het spel biedt de mogelijkheid om dingen te doen die in de echte wereld niet zijn toegestaan, aldus Obbe Vermeij, voormalig technisch directeur bij Rockstar Games en een van de grondleggers van het spel.

Vermeij waarschuwt dat Rockstar Games zichzelf in de voet kan schieten met de ontwikkeling van GTA 6. Het introduceren van een offline spel brengt risico’s met zich mee, terwijl GTA Online al een groot succes is.

Vermeij is betrokken geweest bij de ontwikkeling van GTA vanaf het begin. Hij merkte dat het team groeide tot maar liefst 400 mensen en dat het spel een enorm verkoopsucces was. GTA werd al snel een mainstream fenomeen.

Een visueel detail waar Vermeij trots op is, zijn de lichtjes die de stad in GTA 4 minder donker laten lijken. Hij heeft ook gewerkt aan de kunstmatige intelligentie van auto’s en GTA Online.

Vermeij vindt de negatieve reacties op GTA en andere games onzin. Hij ziet het spel niet als iets dat mensen agressief maakt, maar eerder als een uitlaatklep.

Vermeij heeft nog steeds interesse in de ontwikkeling van GTA en stelt voor dat de nieuwe versie een stad volgt die door de jaren heen evolueert. Hij denkt dat GTA 6 lang op zich laat wachten vanwege de verschuiving naar online gaming.

Rockstar Games moet ervoor zorgen dat ze zichzelf niet in de voet schieten met de ontwikkeling van GTA 6, aangezien ze al miljarden verdienen met GTA Online.