Nieuwe bugdroid en logo van Google Android

Nieuwe bugdroid en logo van Google Android

Uncategorized

Androids mascotte, bugdroid, krijgt een nieuw ontwerp met als voornaamste wijziging een 3D-effect. De nieuwe mascotte heeft een iets ronder uiterlijk dan voorheen en zwarte in plaats van witte ogen. De nieuwe bugdroid moet vanaf dit jaar op smartphones te zien zijn.

Google heeft in 2019 besloten om de bugdroid prominenter naar voren te laten komen als mascotte. Het bedrijf wilde dat bugdroid ‘dynamischer’ zou worden en heeft daarom het uiterlijk aangepast. Dit nieuwe uiterlijk moet volgens Google ‘meer dimensie en meer karakter’ hebben.

De bugdroid kan voortaan verschijnen als alleen het hoofd of met een volledig lichaam. Google heeft ook het volledige lichaam aangepast met een 3D-effect. Het lichaam is nu ronder en heeft geen platte onderkant meer, zoals de vorige 2D-mascotte. Hierdoor is bugdroid eenvoudiger te gebruiken in zowel de fysieke als de digitale wereld.

Samen met de wijzigingen aan de bugdroid, introduceert Google ook een nieuw logo voor Android. Het logo blijft het woord ‘Android’, maar de ‘a’ is nu een hoofdletter. Voorheen bestond het logo volledig uit kleine letters. Daarnaast heeft het lettertype een lichte wijziging ondergaan en is het ronder van vorm. Dit komt meer overeen met het Material Design van Android.

Google meldt dat het geüpdatete logo en de nieuwe bugdroid-mascotte vanaf dit jaar zichtbaar zullen zijn op Android-smartphones en andere plaatsen.