Google stopt met zijn podcast-app Google Podcasts

Google stopt met zijn podcast-app Google Podcasts

Uncategorized

Google zal volgend jaar stoppen met zijn eigen podcast-app, Google Podcasts. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de internationale uitrol van het podcast-onderdeel van YouTube Music eind dit jaar zal plaatsvinden. Google hoopt dat gebruikers overstappen op YouTube Music, maar dit is niet verplicht. Gebruikers zullen ook de mogelijkheid hebben om hun abonnementen naar andere podcast-apps te exporteren.

Volgens Google had de eigen podcast-app geen groot marktaandeel. Slechts 4% van de Amerikaanse podcastluisteraars gebruikte Google Podcasts als hun meest gebruikte app. Om het overstappen van Google Podcasts naar YouTube Music gemakkelijk te maken, zal er een migratietool beschikbaar worden gesteld. Gebruikers zullen in staat zijn om RSS-feeds voor podcasts toe te voegen aan hun YouTube Music-bibliotheek, inclusief programma’s die momenteel niet door YouTube worden gehost.

Verder zullen Google Podcasts-gebruikers ook de mogelijkheid hebben om een OPML-bestand met hun lijst met geabonneerde podcasts te exporteren. Dit bestand kan vervolgens worden toegevoegd aan een andere podcast-app. Meer informatie over de migratietool zal in de komende maanden worden bekendgemaakt.

Het nieuws van het stopzetten van Google Podcasts zal ongetwijfeld invloed hebben op de podcastluistergemeenschap. Het is echter geruststellend dat er alternatieve apps beschikbaar zijn voor mensen die Google Podcasts gebruiken. Overstappen naar YouTube Music lijkt de voorkeur van Google te hebben, maar het staat gebruikers vrij om te kiezen welke app het beste bij hun behoeften past.