Google Pixel 8: Onthuld – De Audio Magic Eraser

Google Pixel 8: Onthuld – De Audio Magic Eraser

Uncategorized

Er komt de laatste tijd steeds meer informatie naar boven borrelen over Google Pixel 8. Telefoonhoesjes verschijnen online, renders: noem maar op. Nu is er een heel toffe mogelijkheid onthuld: tenminste, niet officieel door Google zelf, maar door YouTuber EZ. Het is de Audio Magic Eraser.

De gewone Magic Eraser kennen we: dat is de tool waarmee je hele objecten uit foto’s kunt laten verdwijnen met één tik op je scherm. De Audio Magic Eraser kan dat met audio doen. Heb je een toffe video gemaakt waarin je in een lawaaierige helikopter zit, of in een café zit waar er in de achtergrond iemand constant koffie staat te malen, dan kan de Audio Magic Eraser dat achtergrond geluid doen wegebben. Heel handig, want dan komt wat jij zegt in je video veel beter naar voren.

Zeker in de huidige maatschappij waarin mensen enorm gefocust zijn op video (TikTok, Instagram Reels, YouTube Shorts), is het fijn als er extra hulp is om zelfs nog na opname allerlei aanpassingen te kunnen doen. Audio is altijd een van de grootste uitdagingen bij het maken van een video, dus de Audio Magic Eraser is een grote plus. Het is immers net als met ruisonderdrukking op je oordopjes: als je al het achtergrondgeluid eruit haalt, dan hoef je ook je muziek niet zo hard te zetten want dat is veel beter te horen.

In een voorbeeldvideo die wel echt bij Google vandaan lijkt te komen ter promotie van de Pixel 8, zie je dat een skateboardende vrouw nog beter te horen is wanneer het geratel van de wieltjes op de grond eruit wordt gefilterd.

Best tof, al kan het ook een beetje nep lijken, zoals in een film wanneer twee personages een gesprek hebben in een overduidelijk drukke, lawaaierige nachtclub en je elk woord prima kunt horen. Ga je zelf naar de club, dan sta je keihard in iemands oor te tetteren. Maar toch: eigenlijk stoort het in films en series niet, omdat je gewoon graag het gesprek goed wil kunnen horen.

Tot slot is er ook een foto online verschenen van Pixel 8 in een mooie, lichtblauwe kleur, een beetje zoals het zeeblauw van Pixel 7.

Die Audio Magic Eraser zou gaaf zijn, toch? Laat jouw mening achter in de reacties.