Google opent nieuwe winkel in Boston om achterstand op Apple in te halen

Google opent nieuwe winkel in Boston om achterstand op Apple in te halen

Uncategorized

Nieuws – 14 november 2023 – 11:00

Google heeft onlangs aangekondigd dat het in 2024 een nieuwe winkel zal openen in Boston, waarmee het zijn derde winkellocatie in de Verenigde Staten zal hebben. De nieuwe Google Store zal te vinden zijn aan 149 Newbury Street, een populaire winkelbestemming in het hart van Boston.

Met deze nieuwe winkel hoopt Google zijn achterstand op concurrent Apple op het gebied van eigen retailwinkels in te halen. Hoewel het Californische bedrijf al twee winkels heeft in New York, blijft Apple de onbetwiste leider op dit gebied, met een wereldwijd netwerk van Apple Stores.

In tegenstelling tot Apple’s fysieke winkels, die wereldwijd bekend staan om hun strakke en minimalistische ontwerp, heeft Google nog geen uitzonderlijk herkenbaar winkelconcept ontwikkeld. Daarom is het interessant om te zien hoe de nieuwe Google Store in Boston eruit zal zien en welke ervaringen het zal bieden aan klanten.

Hoewel Google duidelijk inspiratie heeft gehaald uit Apple’s strategie van eigen winkels, blijft het bedrijf voorlopig nog ver achter. Het is echter belangrijk op te merken dat Google zijn focus meer heeft verlegd naar online diensten en cloud computing in plaats van hardwareproducten, wat een mogelijke verklaring kan zijn voor deze vertraging.

FAQ:

Wat is de locatie van de nieuwe Google Store in Boston?
De nieuwe Google Store zal te vinden zijn aan 149 Newbury Street in het hart van Boston.

Waarom opent Google een nieuwe winkel in Boston?
Met deze nieuwe winkel hoopt Google zijn achterstand op concurrent Apple op het gebied van eigen retailwinkels in te halen.

Heeft Google al andere winkels in de Verenigde Staten?
Ja, Google heeft al twee winkels in New York: een in Chelsea en een in Williamsburg.