Google haast zich om een AI-gedreven zoekmachine te ontwikkelen om te concurreren met rivalen

Google haast zich om een AI-gedreven zoekmachine te ontwikkelen om te concurreren met rivalen

Uncategorized

Google, een van ’s werelds grootste en meest invloedrijke techbedrijven, staat onder druk om bij te blijven met AI-gedreven zoekmachine-rivalen zoals Microsoft’s Bing. Volgens een recent rapport in The New York Times haast Google zich om een nieuwe zoekmachine te ontwikkelen die kunstmatige intelligentie gebruikt om het huidige aanbod te verbeteren. De zoekmachine, genaamd “Magi”, heeft tot doel een meer gepersonaliseerde en gebruikersvriendelijke ervaring te bieden voor gebruikers.

Deze ontwikkeling komt op een moment dat Samsung overweegt om Google te vervangen door Bing als de standaardzoekmachine op zijn apparaten, wat de jaarlijkse omzet van Google van $3 miljard uit het Samsung-contract kan beïnvloeden. Het verliezen van zijn positie als standaardzoekprovider op Samsung-apparaten zou een grote klap zijn voor Google.

Het rapport benadrukt hoe Bing de aandacht van de industrie heeft getrokken door nieuwe AI-technologie in zijn zoekmachine te integreren, waardoor het een geduchtere concurrent wordt voor Google’s zoekbedrijf. Met nog eens $20 miljard gekoppeld aan een vergelijkbaar Apple-contract dat dit jaar vernieuwd wordt, staat Google onder druk om te innoveren en zijn dominantie op de zoekmachinemarkt te behouden.

De bezorgdheid van Google over AI-gedreven concurrenten begon toen OpenAI in november samenwerkte met Microsoft om ChatGPT te lanceren, een chatbot die realistische gesprekken kan voeren. Als reactie daarop heeft Google een team opgericht om AI-producten voor zoekopdrachten te ontwikkelen, waaronder Magi.

Hoewel de nieuwe zoekmachine nieuwe functies zal bieden, blijft Google advertenties in zoekresultaten tonen, die essentieel zijn voor zijn inkomsten. Sommige experts zijn echter van mening dat AI-gedreven zoekmachines advertenties minder nuttig kunnen maken voor gebruikers, en dit zou op de lange termijn een zorg kunnen zijn voor Google.

Google is van plan om Magi’s functies aanvankelijk aan één miljoen gebruikers te introduceren en het aantal geleidelijk te verhogen tot 30 miljoen tegen het einde van het jaar. Magi zal echter alleen toegankelijk zijn in de Verenigde Staten. Google werkt ook aan andere AI-projecten, zoals een beeldmaker genaamd “GIFI” en “Tivoli Tutor”, die individuen helpt bij het leren van talen via sms.

In conclusie, de toppositie van Google op de zoekmachinemarkt wordt getest door rivalen die AI-gedreven technologie gebruiken. Het bedrijf doet zijn best om te innoveren en leider te blijven, maar veranderingen in de industrie zullen waarschijnlijk plaatsvinden als gevolg hiervan. Het rapport benadrukt het belang om up-to-date te blijven met nieuwe zoektechnologieveranderingen in de branche om concurrerend te blijven.