Nieuwe ontwikkelaars van Android-apps verplicht tot testen voor publicatie

Nieuwe ontwikkelaars van Android-apps verplicht tot testen voor publicatie

Uncategorized

Google heeft aangekondigd dat nieuwe ontwikkelaars van Android-apps vanaf 13 november verplicht zullen zijn om hun apps te testen voordat ze in aanmerking komen voor publicatie in de Google Play Store. Deze nieuwe regel geldt voor Play Console-accounts die na deze datum zijn aangemaakt. Ontwikkelaars moeten hun apps gedurende minstens twee weken door twintig gebruikers laten testen, aldus Google.

Door deze verplichte testperiode kunnen ontwikkelaars crashes en bugs oplossen en waardevolle feedback van gebruikers verzamelen voordat de app wordt uitgebracht. Op deze manier wil Google de gebruikerservaring verbeteren en de kans op negatieve reviews verkleinen.

Bestaande ontwikkelaars van Android-apps worden op dit moment nog niet verplicht om hun apps te testen voordat ze in de Play Store worden gepubliceerd. Echter, Google heeft aangekondigd dat ze in de toekomst meer tijd zullen gaan investeren in het beoordelen van applicaties voordat ze worden toegelaten tot de Google Play Store. Dit heeft als doel om beter te kunnen beoordelen of apps voldoen aan de richtlijnen en gebruikers niet misleiden of bedriegen, zowel binnen als buiten de Play Store. Met name apps die zich richten op kinderen of bepaalde machtigingen vereisen, zullen nauwkeuriger worden gecontroleerd.

Door deze nieuwe verplichtingen hoopt Google de kwaliteit en betrouwbaarheid van Android-apps in de Google Play Store te verbeteren, wat uiteindelijk ten goede zal komen aan de gebruikerservaring van miljoenen Android-gebruikers wereldwijd.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Geldt de verplichte testperiode alleen voor nieuwe ontwikkelaars?

Ja, op dit moment geldt de verplichte testperiode alleen voor nieuwe ontwikkelaars van Android-apps. Bestaande ontwikkelaars zijn voorlopig nog niet verplicht om hun apps te testen voordat ze worden gepubliceerd in de Google Play Store.

2. Wat gebeurt er als ontwikkelaars de verplichte testperiode niet voltooien?

Indien ontwikkelaars de verplichte testperiode niet voltooien, zullen hun apps niet in aanmerking komen voor publicatie in de Google Play Store. Het is dus belangrijk om de testperiode van minstens twee weken met twintig gebruikers te voltooien voordat de app wordt ingediend ter publicatie.

3. Zal de nieuwe verplichting invloed hebben op de wachttijd voor app-beoordeling?

Ja, door de toegenomen focus op het beoordelen van applicaties kan de wachttijd voor app-beoordeling langer worden. Vooral apps die zich richten op kinderen of bepaalde machtigingen vereisen, zullen nauwkeuriger worden gecontroleerd. Dit kan resulteren in een lichte vertraging bij het goedkeuringsproces van dergelijke apps.