Google past interface van Google Drive op Android en iOS aan voor snellere bestandsnavigatie

Google past interface van Google Drive op Android en iOS aan voor snellere bestandsnavigatie

Uncategorized

Google heeft aangekondigd dat er wijzigingen zullen worden aangebracht in de interface van Google Drive op zowel Android als iOS. Het doel van deze aanpassingen is om gebruikers in staat te stellen sneller het juiste bestand te vinden. Momenteel wordt de prioriteitstab in de Android-app (en ook in de iOS-app) weergegeven onderaan het scherm, maar binnenkort zal dit worden vervangen door het tabblad ‘home’. Dit is al het geval bij persoonlijke accounts. Daarnaast zal de Workspace mogelijk worden hernoemd naar ‘Starred’ om aan te geven dat het om belangrijke bestanden gaat.

Een verandering die wordt doorgevoerd is het verwijderen van de bestandspreviewfunctie in de knop voor voorgestelde bestanden. Deze functie was altijd erg klein en bood daardoor niet de gewenste functionaliteit. In plaats daarvan zal Google Drive verschillende lijsten tonen waarin recent geopende, bewerkte of gedeelde bestanden snel kunnen worden gevonden. Daarnaast zullen reacties en antwoorden zichtbaar zijn bij de bestandsnaam.

Het tabblad met meldingen zal worden omgevormd tot een activiteits-feed, zodat gebruikers snel kunnen zien welke documenten aandacht nodig hebben. Een nieuwe zwevende actieknop, die boven de ‘Nieuw’-knop wordt geplaatst, zal beschikbaar zijn. Opvallend is dat de Nieuw-knop geen vierkante vorm meer heeft. Het is onduidelijk waarom Google hiervoor heeft gekozen, aangezien dit nu resulteert in twee actieknoppen. Wellicht zijn er veel verschillende manieren waarop Drive wordt gebruikt en is dit een manier om gebruikers meer opties te geven.

Een belangrijke wijziging is dat de app niet meer opent op het startscherm, maar op het laatste waar de gebruiker aan werkte. Dit is handig, vooral voor mensen die zich specifiek richten op een bepaald deel van Drive en geen behoefte hebben aan het startscherm. Bovendien is het prettig als een app onthoudt en begrijpt waarmee je bezig was, omdat de kans groot is dat je hiermee verder wilt gaan.

Deze update is nog niet beschikbaar voor ons, maar wel bij 9to5Google. In de komende weken zal deze wereldwijd worden uitgerold naar zowel alle Google Workspace-gebruikers als gebruikers met een persoonlijk Google-account.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is Google Drive?
Google Drive is de clouddienst van Google waarin je media en bestanden kunt opslaan zonder dat ze fysiek op een opslagapparaat zoals een harde schijf staan.

Waarom past Google de interface van Google Drive aan?
Google past de interface aan om gebruikers in staat te stellen sneller het juiste bestand te vinden en om de gebruikservaring te verbeteren.

Wat is de nieuwe functie van de zwevende actieknop?
De nieuwe zwevende actieknop boven de ‘Nieuw’-knop biedt gebruikers gemakkelijke toegang tot handige acties binnen Google Drive.

Wanneer zal de update beschikbaar zijn?
De update zal in de komende weken wereldwijd worden uitgerold naar zowel alle Google Workspace-gebruikers als gebruikers met een persoonlijk Google-account.