Google lanceert Material You-gebaseerd redesign voor Chrome-browser

Google lanceert Material You-gebaseerd redesign voor Chrome-browser

Uncategorized

Google heeft versie 117 van de Chrome-browser uitgebracht, met een nieuw ontwerp gebaseerd op Material You. Het redesign omvat onder andere afgeronde hoeken, nieuwe kleurenpaletten en vernieuwde iconen. Verder zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd aan de Web Store.

De nieuwe iconen zijn bedoeld om de leesbaarheid te verbeteren, terwijl de kleurenpaletten de tabbladen en taakbalk beter moeten complementeren. Iedere optie in het driepuntjesmenu op de url-balk heeft nu een eigen icoontje. Daarnaast is er een uitklapbaar submenu voor het Google-account toegevoegd aan het menu.

Daarnaast is er een Google-knop toegevoegd aan de zijbalk, waarmee gebruikers direct afbeeldingen op Google kunnen opzoeken. De zijbalk bevat ook voorbeelden van zoekopdrachten gerelateerd aan de pagina waarop de gebruiker zich bevindt. Daarnaast kunnen gebruikers een nieuwe zoekopdracht starten zonder een nieuw tabblad te openen.

In versie 117 zal de Safe Browsing-functie in realtime werken, wat betekent dat Chrome continu controleert of de url overeenkomt met een bekend schadelijk domein. Dit zorgt voor een efficiëntere bescherming tegen malware en phishing, aangezien veel phishingdomeinen minder dan tien minuten actief zijn. Google verwacht dat deze maatregel de bescherming met 25 procent zal doen toenemen.

Het redesign van Chrome, inclusief de nieuwe functies, zal binnen enkele weken beschikbaar zijn voor alle gebruikers. Ook de Chrome Web Store krijgt een Material You-redesign, met nieuwe functies zoals persoonlijke aanbevelingen voor extensies en een uitgebreide Safety Check voor extensies.