Google brengt Extended Reality tot leven met de lancering van zijn meeslepende stream

Uncategorized

Ben je bereid om een nieuwe realiteitsdimensie binnen te gaan? Met de lancering van de Immersive Stream for XR-service transformeert Google Cloud het gebied van augmented reality. Met de mogelijkheid om foto’s en video’s van hoge kwaliteit naar elk apparaat uit te zenden, stelt deze grafische weergaveservice, die in de cloud wordt gehost, miljoenen mobiele gebruikers in staat om zich volledig onder te dompelen in 3D- of AR-omgevingen.


Het belangrijkste voordeel van Immersive Stream for XR is dat gebruikers geen sterke hardware of gespecialiseerde software nodig hebben. Ze hoeven alleen maar een QR-code te scannen of op een link te klikken om direct naar een andere extended reality-omgeving te gaan. Google Maps maakt al gebruik van deze technologie en bedrijven maken er gebruik van om thuiswinkelervaringen te ontwikkelen. Nu kunnen klanten zich nieuwe items in hun huis voorstellen of een nieuwe auto ontwerpen met fotorealistisch realisme.


Extended reality-ervaringen kunnen nu aanzienlijk groter en realistischer worden gemaakt dankzij Unreal Engine 5. Met functies zoals Nanite en Lumen maakt deze engine, die enkele van de meest bekende videogames aanstuurt, het mogelijk om werkelijk adembenemende ervaringen te creëren. Bedrijven zoals Kia Duitsland hebben Immersive Stream for XR al gebruikt om het browsen en aanpassen van voertuigen op websites voor hun consumenten mogelijk te maken. Deze gebruikers kunnen de kleuren en motoren van het model wijzigen en er zelfs mee communiceren in 3D en augmented reality.


De nieuwe service verandert niet alleen de manier waarop mensen winkelen, maar stelt hen ook in staat historische locaties te bezoeken zonder het comfort van hun eigen huis te verlaten. Virtual Worlds LLC gebruikt fotogrammetrie om interactieve ervaringen te creëren door foto’s te maken van historische locaties. Omdat ze nu naar elk apparaat kunnen worden gestreamd, waren deze ervaringen – die consumenten meenemen op een educatieve tour langs bestemmingen zoals Machu Picchu of de piramides van Gizeh – voorheen beperkt tot dure GPU-gebaseerde apparatuur.


De augmented reality-industrie bruist van de introductie van Google’s Immersive Stream for XR. Voor zowel ontwikkelaars, bedrijven als consumenten heeft het een breed scala aan mogelijkheden opgeleverd vanwege het vermogen om afbeeldingen en films van hoge kwaliteit naar elk apparaat uit te zenden. Extended reality-ervaringen die veel groter en levensechter zijn, worden verwacht dankzij de hulp van Unreal Engine 5. Het zal interessant zijn om te zien hoe bedrijven gebruik kunnen maken van deze nieuwe technologie en welke soorten werklast het naar Google Cloud zal aantrekken. Google presenteert zichzelf als een leider in deze nieuwe golf van applicaties, aangezien de concurrentie voor AR/VR-platforms die in de cloud worden gehost nog maar net is begonnen.